(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Gali būti, kad jau balandžio pradžioje „Žalgirio” arenoje įvyks pirmosios krepšinio rungtynės. Kauno meras Andrius Kupčinskas pakvietė areną statančios bendrovės „Vėtrūna” vyrus krepšinio aikštelėje išbandyti jėgas su Kauno miesto savivaldybės komanda.

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio” arenoje lankęsi meras A. Kupčinskas bei jo patarėjas Vygantas Gudėnas, kuris atsakingas už arenos statybą, šalia jos išvydo jūrinius konteinerius su Niujorko transporto kompanijos logotipais.
„Tai 4 tūkst. kėdžių siunta. Kėdžių montavimas vyksta labai greitai, šias planuojama sumontuoti iki antradienio antrame arenos aukšte. Likusios kėdės plukdomos iš Amerikos, tik laiko klausimas, kada laivas prisišvartuos Klaipėdoje, tai turėtų įvykti šiomis dienomis. Kiekviena kėdė turi patentuotą šifrą, t.y. turės ir savo unikalų numerį. Kėdžių kiekis jau patvirtintas tiksliai – 17 tūkstančių kėdžių ir visos jau pagamintos, montuojamos arba keliauja į Lietuvą”, – sakė mero patarėjas Vygantas Gudėnas.

Arenos viduje, apatiniame perimetre jau pradėtos montuoti apsauginės plokštelės, tarp pirmo ir antro aukšto įrenginėjama medinė akustinė sienelė. Vidaus apdailos plotas užims apie du hektarus, sienos padengtos tašytu akmeniu. Taip pat baigiamos įrengti 35 ir 14 vietų ložės tribūnoje antrame aukšte.

Didžiuliame persirengimo kambaryje, kuriam suteiktas „Žalgirio” vardas, sumontuotos geležinio tinklo lubos, sukūrinės vonios, dušai, baigti sienų bei grindų apdailos darbai. Iš šios rūbinės bus galima patekti tiesiai į pagrindinę aikštelę.

Apšilimo salėje sudėtas krepšinio parketas, sumontuotos lubos, pakabinti garsiakalbiai.

„Puikus parketas, senokai neteko tokio gero liesti. Trūksta tik krepšinio linijų. Manau, kad reikia jį išbandyti ir patiems statytojams, todėl kviečiu „Vėtrūnos” darbuotojus suburti krepšinio komandą ir išbandyti jėgas su Savivaldybės vyrų rinktine šioje salėje balandžio pradžioje”, – pakvietė meras Andrius Kupčinskas.

Bendrovė „Vėtrūna” yra įsipareigojusi arenos statybą baigti iki gegužės mėnesio.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: