(c) zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgiris“ reguliarųjį Baltijos krepšinio lygos (MasterCard BBL) sezoną baigė pergale prieš amžinus varžovus – Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkus. Namuose žaidę žalgiriečiai rezultatu 85:82 (21:19, 19:21, 25:21, 20:21) palaužė svečius iš Vilniaus ir BBL čempionate iškovojo 16 pergalę.

Tiek „Žalgiris“, tiek „Lietuvos rytas“ turi iškovoję po 16 pergalių ir patyrę po 2 nesėkmes, tačiau dėl geresnio tarpusavio taškų santykio, pirmoji vieta atiteko vilniečiams, o žalgiriečiai liko antri.

Komandos sąskaitoje –
16 pergalių ir 2 nesėkmės

Reguliarųjį sezoną pradėjo Šiauliuose, kur susitiko su vietos „Šiaulių“ krepšininkais. Tuomet po įtemptos kovos kauniečiai iškovojo pergalę 8 taškais ir pergalingai pradėjo 2009/2010 BBL sezoną.

Iškovoję 9 pergales iš eilės, žalgiriečiai gruodžio mėnesį susitiko su „Lietuvos ryto“ krepšininkais. Svečiuose žaidę kauniečiai 74:91 nusileido vilniečiams ir patyrė pirmąjį pralaimėjimą BBL čempionate, tačiau tai nebuvo vienintelė nesėkmė šį sezoną. Jau kitose rungtynėse „Žalgirio“ krepšininkai tik paskutinėmis sekundėmis išsigelbėjo Taline, kur 82:81 palaužė „Kalev/Cramo“ krepšininkus.

Naujuosius metus „Žalgiris“ pradėjo pergale namuose prieš šiauliečius, kurie 86:77 pripažino šeimininkų pranašumą. Tiesa, tuomet svečių gretose rungtyniavo tik 7 iš 8 registruotų krepšininkų.

Kiek vėliau, dauguma Kauno „Žalgirio“ fanų patyrė didžiulį smūgį. Jų mylima komanda svečiuose 80:94 nusileido Ventspilio „Ventspils“ krepšininkams ir patyrė kiek netikėtą, antrąją, nesėkmę čempionate. Tačiau šis pralaimėjimas buvo paskutinis šiame BBL reguliariajame sezone. Po jo kauniečiai iškovojo 5 pergales iš eilės ir užsitikrino antrąją vietą turnyrinėje lentelėje.

Kauniečiai karaliavo po krepšiais bei darydavo mažiausiai klaidų

Kauno „Žalgirio“ komanda kaip jau įprasta pasižymi ypač gera statistika po krepšiais. Kauniečiai šį sezoną BBL čempionate rinkdavo daugiausiai atšokusių kamuolių – po 37,67. Žalgiriečiai atkovojo 678 atšokusius kamuolius. Antroje vietoje liko Tartu „Rock“ krepšininkai, kurie atkovojo vos vienu kamuoliu mažiau – 677 (37,61).

Kaip bebūtų keista, tačiau žalgiriečiai yra mažiausiai klystanti BBL komanda. Kauniečiai reguliariojo sezono metu suklydo 208 kartus (11,56 karto per rungtynes) ir liko 10 vietoje. Daugiausiai klystanti komanda – Kėdainių „Nevėžis“.

Žalgiriečiai taip pat pirmauja ir pagal pataikytų baudos metimų skaičių. Kauniečiai per 18 rungtynių pataikė net 343 baudos metimus. „Žalgiris“ pirmauja ir pagal mestų baudos metimų skaičių – 467. Tiesa, taiklumu kauniečiai nusileidžia „Lietuvos ryto“, „Šiaulių“ ir Liepojos „Lauvas“ krepšininkams.

Naudingiausias BBL reguliariojo sezono krepšininkasTravisas Watsonas

Dėl traumos tik 8 rungtynes sužaidęs Travisas Watsonas tapo naudingiausiu šio BBL sezono „Žalgirio“ krepšininku. Puolėjas aikštėje praleisdavo po 24.8 minutės ir pelnydavo po 15 taškų, atkovodavo po 9 atšokusius kamuolius, atlikdavo po 1.7 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 20.5 naudingumo balų per rungtynes.

T.Watsonas prie „Žalgirio“ prisijungė tik šį sezoną, tačiau iškart tapo šios ekipos lyderiu. Nors dėl čiurnos traumos puolėjas nerungtyniavo daugiau nei 3 savaites, tačiau sugrįžęs amerikietis ir vėl sėkmingai įsiliejo į komandos žaidimą ir paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse pelnė 16 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir išprovokavo 10 varžovų pražangų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: