(c) zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Liepojoje Baltijos krepšinio lygos (BBL) Elito diviziono rungtynėse nepaliko jokių vilčių vietos „Lauvas“ ekipai bei šventė užtikrintą pergalę rezultatu 109:68.

Dvikovą abi ekipos pradėjo atsargiai – komandos net laisvos neišnaudodavo savo progų ir sužaidus tris minutes aikštelės šeimininkai pirmavo rezultatu 6:2. Tiesa, po truputį kauniečiai įsibėgėjo – Aleksandras Čapinas tiksliai metė iš toli, pelnydamas savo penktąjį tašką, o po Marcuso Browno dvitaškio su varžovo pražanga „Žalgiris“ pirmavo (8:6). Svečiai iš Kauno ir toliau draskė varžovų gynybą ir baudas sumetus Martynui Pociui bei M.Brownui žalgiriečiai turėjo šešių taškų pranašumą (12:6). Liepojos „liūtai“ nesnaudė ir po nedidelio spurto 5:0 priartėjo iki minimumo (11:12), tačiau jau po akimirkos baudas šaltakraujiškai realizavo Adas Juškevičius (14:11), po Šarūno Vasiliausko perdavimo pasižymėjo Mario Delašas, o Artūrui Milakniui taikliai šovus iš toli „Žalgiris“ vėl atgavo turėtą šešių taškų persvarą (19:13). Vienu metu šeimininkai vėl kiek priartėjo (18:21), vis tik ketvirčio pabaigoje sėkmingiau žaidė kauniečiai, po pirmųjų dešimties minučių pirmavę rezultatu 27:20.

Dvejų minučių atokvėpis kauniečių kovingumą tik padidino: T.Klimavičius neklydo iš po krepšio, M.Brownas tiksliai metė iš toli, o po M.Pociaus reido „Žalgirio“ persvara tapo jau dviženklė (34:23). Liepojos krepšininkai ir toliau niekaip nerado kelių žalgiriečių krepšio link, tuo tarpu M.Pocius pridėjo dar penkis taškus, M.Brownas varžovus nubaudė tolimu metimu, o kauniečių persvara išaugo iki 43:27. Susitikimo scenarijus nepasikeitė iki pat didžiosios pertraukos, prieš kurią po keturis taškus pelnė Š.Vasiliauskas ir A.Juškevičius, du į savo sąskaitą įsirašė Siim-Sander Vene, tuo tarpu aidint antrojo kėlinio finalinei sirenai „Žalgiris“ pirmavo užtikrintai – 58:35.

Antrąją dvikovos dalį taip pat aktyviau pradėjo svečiai iš Kauno – po eilinio M.Browno tolimo šūvio komandas skyrė 26 taškai (61:35). Akimirkai šeimininkai kiek atsigavo, tačiau M.Pociaus tritaškis, S.Vene dėjimas bei tikslus metimas iš arti leido „Žalgiriui“ atgauti turėtą pranašumą (70:44). R.Butautas ir toliau negailėjo žaidybinio laiko įprastai kiek mažiau rungtyniaujantiems krepšininkams, tačiau žalgiriečių jaunimas niekuo nenusileido latviams. Po A.Milaknio tritaškio švieslentėje degė skaičiai 75:48, o po dvejų M.Begičiaus dėjimų iš eilės skirtumas buvo triuškinantis (81:51). Prieš paskutines dešimt minučių Baltijos taurės laimėtojai galėjo būti ramūs – 81:53.

Paskutinė rungtynių atkarpa tebuvo formalumas, tačiau ir kauniečių jaunimui Liepojos „liūtai“ rimčiau pasipriešinti nesugebėjo. Ypatingai aktyviai žaidžiant S.Venei, Š.Vasiliauskui, M.Begičiui bei A.Milakniui kėlinio viduryje „Žalgiris“ pirmavo jau 96:58, o po akimirkos A.Milaknio tritaškis leido kauniečiams peržengti ir šimto taškų ribą (102:58). Per paskutines dvi susitikimo minutes „Žalgiris“ gražiomis atakomis dar labiau pakėlė iš Kauno atvykusių sirgalių nuotaiką, o aidint finalinei sirenai galėjo lengviau atsikvėpti – iškovota pelnyta ir užtikrinta pergalė – 109:68.

„Žalgiris“: A.Milaknis 17 (4 rez. perd.), S.Vene 15 (7 atk. kam.), M.Brownas 14 (3 rez. perd.), A.Juškevičius 13 (4 atk. kam.), A.Čapinas 12 (3 rez. perd.), Š.Vasiliauskas 10 (4 rez. perd.), M.Pocius 9 (6 atk. kam.), M.Delašas 8 (4 atk. kam.), M.Begičius 7 (5 atk. kam.), T.Klimavičius 4 (7 atk. kam.).

„Lauvas“: L.Kisielius 20 (6 atk. kam.), O.Koženetsas 13 (8 atk. kam.), U.Vilumas 11 (4 atk. kam.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: