© A. Koroliovo nuotr. / KaunoZinios.lt

Rudy Fernandezą užpuolusiems broliams Maciams uždrausta likusį gyvenimą lankytis Eurolygos ir Europos taurės turnyro rungtynėse.

Tuo tarpu saugumo kovo 7 d. mače su Madrido „Real“ ekipa neužtikrinęs Kauno „Žalgirio“ klubas turės sumokėti 25 tūkst. eurų baudą.

Eurolyga „Žalgirio“ klubui skyrė gana nedidelę baudą įžvelgusi daugybę lengvinančių incidento aplinkybių.

•Fernandezo užpuolikai buvo greitai sulaikyti, identifikuoti ir patraukti atsakomybėn.

•Madrido „Real“ klubo, arenos apsaugos darbuotojų ir policijos pareigūnų dėka incidentas buvo greitai numalšintas.

•„Žalgirio“ klubas šį sezoną nebuvo baustas už panašius prasižengimus.

•Incidentą sukėlė broliai Maciai, o jis neturi nieko bendro su kitais komandos sirgaliais.

•„Žalgirio“ klubas informavo Eurolygą, kad broliai Maciai iki gyvos galvos nebebus įleisti į „Žalgirio“ areną.

•„Žalgirio“ klubas bendradarbiaudamas su arena svečių komandai įrengs atskirą įėjimą, kuris bus atskirtas apsaugos tvorelėmis, o krepšininkų kelią nuo arenos durų iki autobuso saugos papildomos apsaugininkų pajėgos.

Eurolyga taip pat uždraudė broliams Nauriui ir Normundui Maciams iki gyvos galvos lankytis bet kuriose Europos taurės ar Eurolygos turnyro rungtynėse.

Eurolyga sieks, kad draudimas lankytis rungtynėse galiotų visoje Europoje. Taip pat žadama kelti klausimą, kad pavojų krepšininkų sveikatai keliantys broliai negalėtų lankytis jokiose tarptautinėse krepšinio rungtynėse, įskaitant ir Europos bei pasaulio čempionatus.

Neseniai Lietuvos pilietybes gavę dvyniai pažadėjo, kad, jeigu „Žalgiris“ sulauks piniginės baudos, jie įsteigs fondą, kuriame sirgaliai galės pervesti pinigus, baudai padengti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: