(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Praėjusį šeštadienį, balandžio 10 dieną, Kauno technologijos universiteto (KTU) E. mokymosi technologijų centro vaizdo konferencijų salėje vyko iškilmingas renginys. Jo metu buvo apdovanoti dešimtojo respublikinio moksleivių „Logo” konkurso ir olimpiados dalyviai ir prizininkai.
Renginį kasmet organizuoja KTU Jaunųjų kompiuterininkų mokykla su Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo informacinių technologijų centru. Į išpuoštą KTU salę gausiai susirinko šventiškai nusiteikę dalyviai, atvykę iš įvairių šalies kampelių, kuriuos lydėjo tėvai ir mokytojai.
KTU E. mokymosi technologijų centro direktorė docentė Danguolė Rutkauskienė pasidžiaugė, kad KTU veikianti Jaunųjų kompiuterininkų mokykla prisideda prie jaunosios kartos ugdymo. Renginio metu dalyviai susidomėję klausė „Microsoft Lietuva” atstovo Tautvydo Dagio skaitomos paskaitos „KODU žaidimų kūrimo platforma”, kurioje išsamiai ir intriguojančiai papasakojo apie programą, kuri suteikia pagrindines žinias apie žaidimų kūrimą ir leidžia patiems žaidėjams pamėginti sukurti savo žaidimus.

Organizatoriai bei rėmėjai, kurie buvo dosnūs kaip ir kasmet, pasistengė, kad nei vienas dalyvis nebūtų nuskriaustas. Kiekvienas dalyvis gavo pažymėjimą ir rėmėjų įsteigtas dovanas.

„Kiekviena dovanėlė – tai tarsi paskatinimas ar net mažytis atlyginimas moksleiviams už idėjas, kūrybą, originalumą ir norą atrasti vis naujų galimybių dirbant su Imagine LOGO bei Komenskio LOGO programomis”, — sakė renginio vedėja KTU EMTC E. mokymosi ir metodikos teikimo skyriaus administratorė Genutė Valiukėnienė.

Vertinimo komisija, kurią sudarė „Logo” Lietuvoje entuziastai – Kauno, Klaipėdos, Telšių, Pasvalio mokyklų mokytojai, iš 152 darbų išrinko 42 nugalėtojus (21 konkurse ir 21 olimpiadoje) įvairiose rungtyse.

Geriausių darbų autoriais tapo kauniečiai Paulina Kryžanauskaitė, Giedrius Kondrotas, Neringa Levinskaitė, klaipėdietės Gintarė Masiliauskaitė, Kristina Andrejevaitė, Gabija Kumžaitė, vilnietis Augustinas Averkinas. Taip pat tarp apdovanotųjų buvo ir Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, regionų moksleiviai, kuriems įteikti diplomai bei vertingos rėmėjų dovanos.

Prizininkais tapo ir penki KTU Jaunųjų kompiuterininkų mokyklos moksleiviai: Giedrius Kondrotas, Neringa Levinskaitė, Emilė Vaitkūnaitė, Robertas Maleckas, Aidas Subačius, kuriuos šio amato išmokė dėstytojos Daiva Vaikšnienė, Kristina Serapinaitė, Neringa Stasiūnienė.
Šventės metu susirinkusieji galėjo išvysti geriausius moksleivių darbus, kuriuose įamžinta 20 Lietuvos nepriklausomybės metų bei kiti svarbūs įvykiai.

Šis renginys – „Logo’2010″ konkursas ir olimpiada buvo jubiliejinis, todėl ta proga susirinkusių dalyvių laukė didžiulis, specialiai šiai šventei pagamintas tortas. Visi moksleiviai iš šventės išėjo nešini ne tik dovanomis, bet ir gera nuotaika. Laureatai džiaugėsi apdovanojimais, o kiti dalyviai, pamatę geriausius draugų sukurtus darbus, turės į ką lygiuotis.

„Šis konkursas kiekvienam jo dalyviui – tai dar vienas žingsnelis į sėkmingą ateitį, teisingą būsimų studijų pasirinkimą”, – sakė D. Rutkauskienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: