© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Maždaug 300 JAV desantininkų atvyko į Ukrainą, kur mokys Ukrainos nacionalinės gvardijos pajėgas, šalies pietuose kovojančias su prorusiškais sukilėliais, pranešė JAV sausumos pajėgos.

173-osios oro desanto brigados kariai antradienį ir trečiadienį atvyko į Javorivą, esantį Vakarų Ukrainoje, kur praleis pusę metų mokydami tris ukrainiečių batalionus, sakoma ketvirtadienį JAV Armijos pranešime.

Šis žingsnis veikiausiai sukels pasipiktinimą Rusijoje, kuri kaltina Jungtines Valstijas rėmus protestus, per kuriuos praėjusiais metais buvo nušalintas prorusiškas prezidentas Viktoras Janukovyčius ir valdžią Kijeve perėmė provakarietiška valdžia.

JAV kariai, kaip numatoma, mokys Ukrainos nacionalinę gvardiją (NGU), rezervistų pajėgas, kurios buvo suformuotos 2014 metais savanorių ir sukarintų grupių pagrindu.

“Mes rengsime kariavimo funkcijų klases, taip pat mokysime palaikyti ir didinti karinio personalo profesionalumą ir patyrimą”, – pažymėjo brigados, kuri yra įsikūrusi Italijoje, atstovas majoras Jose Mendezas (Chosė Mendesas).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: