© Wikimedia Commons archyvo nuotr

Izraelis penktadienį pasiuntė šimtus karių ieškoti įtariamų žudikų palestiniečių, kurie okupuotame Vakarų Krante nušovė žydų porą jų vaikų akivaizdoje.

Eitamas ir Naama Henkinai, abu įžengę į ketvirtą dešimtį, buvo nušauti ketvirtadienio vakarą kelyje tarp Itamaro ir Elon Moreho nausėdijų, Vakarų Kranto šiaurinėje dalyje.

Kartu su tėvais automobiliu važiavo keturi jų vaikai, kurių jauniausiam – keturi mėnesiai, o vyriausiajam – devyneri metai. Jie per išpuolį nenukentėjo.

Izraelio armijos atstovas spaudai Arye Shalicaras (Arjė Šalikaras) sakė, kad saugumo pajėgos, padedamos žvalgybos pareigūnų, vietoje vykdo “intensyvią paiešką”.

Henkinai gyveno Vakarų Kranto centrinėje dalyje, į šiaurės vakarus nuo Ramalos, esančioje Nerijos nausėdijoje. Jie buvo palaidoti penktadienį Jeruzalės Givat Šaulo kapinėse, esančiose miesto vakariniame pakraštyje.

Netoli Nerijos nausėdijos esančiame palestiniečių kaime Beitiluje užpuolikai padegė vieną automobilį ir ant sienos aerozoliniais dažais užrašė “Kerštas Henkinai”, nurodė armija penktadienį, pažymėjusi, kad čia niekas nenukentėjo.

Ketvirtadienio išpuolis surengtas praėjus kelioms valandoms po to, kai Izraelio vyriausybės vadovas Benjaminas Netanuahu pasakė kalbą Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, ir kitą dieną po palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso (Mahmdo Abaso) kreipimosi.

Palestiniečių lyderis savo kalboje pabrėžė, kad Izraelis žlugdo taikos viltis, atsisakydamas paleisti į laisvę palestiniečių kalinius ir nutraukti nausėdijų plėtrą Vakarų Krante bei Rytų Jeruzalėje.

B.Netanyahu pasmerkė žydų poros nužudymą ir sakė, jog tai yra “palestiniečių kurstymo padarinys”. Premjeras taip pat pažadėjo, kad saugumo tarnybos “sučiups žudikus ir sustiprins visų Izraelio piliečių saugumą”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: