© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Viena Šiaurės Airijoje įsikūrusi kepykla, priklausanti uoliems krikščionims, kurie atsisakė iškepti tortą su gėjų santuokas palaikančiu šūkiu, antradienį Belfasto teismo buvo pripažinta kalta dėl diskriminacijos.

Ši byla išprovokavo įnirtingus debatus Šiaurės Airijoje, o Demokratų junjonistų partijos, kuri yra didžiausia šioje provincijoje, nariai siūlė priimti įstatymą dėl sąžinės laisvės, kuris leistų atsisakyti teikti paslaugas dėl religinių įsitikinimų.

Gėjų teisių aktyvistas Garethas Lee (Garetas Li) apskundė Belfaste įsikūrusią kepyklą “Ashers Baking Company” civilinėje byloje, kai konditeriai atšaukė jo užsakymą iškepti tortą su užrašu “Palaikykite gėjų santuokas”. Šį ieškinį palaikė Šiaurės Airijos lygių teisių komisija.

Kepykla iš pradžių priėmė užsakymą, bet vėliau susisiekė su G.Lee, informuodama, kad jį atšaukia, ir pasisiūlė grąžinti pinigus.

Per kovą tris dienas trukusį bylos nagrinėjimą G.Lee sakė teismui, kad kepyklos atsisakymas privertė jį pasijusti “dėmesio nevertu” ir “nereikšmingu” žmogumi.

Antradienį kalbėdamas prie teismo rūmų prieš paskelbiant nutartį, kepyklos savininkas Danielis McArthuras (Danielis Makarturas) sakė: “Mielai aptarnaujame kiekvieną, bet negalime skatinti reikalo, kuris prieštarauja tam, kas Biblijoje sakoma apie santuoką.”

Apylinkės teisėja Isobel Brownlie (Izobel Braunli) savo nutartyje nurodė, kad McArthursų šeima “išpažįsta nuoširdų ir gilų tikėjimą”, bet įstatymai “saugo žmones nuo atvejų, kai jų lytinė orientacija naudojama kaip priežastis jų neaptarnauti”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: