Socialinio tinklo Facebook archyvo nuotr.

Neseniai socialiniuose tinkluose pasirodžiusi nuotrauka sukrėtė visą pasaulį. Joje užfiksuotas devynmetis berniukas Danielis iš Filipinų, kuris ruošė namų darbus tupėdamas ant šaligatvio, šalia greito maisto restorano „McDonald‘s“, nes čia buvo pakankamai šviesos. Po šios publikacijos, vaikas ir jo šeima sulaukė didelio dėmesio ir paramos.

Trečioje klasėje besimokantis berniukas, kartu su mama ir penkiais broliais ir seserimis, gyvena mažame maisto kioskelyje, nes jų namas sudegė prieš kelerius metus. Nepaisant šių sunkių gyvenimo sąlygų, berniukas yra labai gabus ir mėgsta mokytis. Savo namų darbus, šalia esančio greito maisto restorano langų, jis ruošia kiekvieną vakarą ir naudoja vienintelį turimą pieštuką.

Nuotrauka staigiai paplito socialiniuose tinkluose. Vietos televizija ABS-CBN pakvietė berniuką ir jo mamą į savo studiją, kur jie turėjo galimybę papasakoti savo istoriją. Pasirodo, Danielio tėvas mirė kalėjime, todėl šešis vaikus auginanti mama Christina Espinosa sunkiai suduria galą su galu. Moteris prisipažino uždirbanti vos 80 Filipinų pesų per dieną (1,53eur). Laidoje berniukas pasakojo apie svajonę užaugęs būti policininku. Taip pat jis sakė, kad paruošęs pamokas mėgsta piešti, dažniausiai – savo mylimiausią herojų supermeną.

Apie sunkiai gyvenančią šeimą išgirdę žmonės nusprendė jiems padėti.  Filipinų politikas Samuelis Pagdilao skyrė berniukui stipendiją, kad jis ir toliau galėtų tęsti savo mokslus. Berniuko mama taip pat  gavo paramą savo verslui įkurti. Didelės paramos šeima sulaukė ir iš socialinių darbuotojų.

Studentė Joyce Gilos Torrefrancos, paviešinusi šią nuotrauką socialiniuose tinkluose, vėliau tikino, kad nesitikėjo sulaukti tokio didelio žmonių ir valdžios dėmesio. Ji džiaugiasi, kad galėjo padėti sunkiai besiverčiančiai šeimai ir mažajam Danieliui ir toliau siekti savo svajonių išsipildymo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: