pexels.com nuotr.

Graikijos žmonės praeitą savaitgalį vykusiame referendume paskelbė, kad jie “nusipelnė geriau” ir kad “negalima priimti neįgyvendinamo sprendinio” šalies skolų krizei, pirmadienį pareiškė naujasis finansų ministras Euklidas Cakalotas (Euclid Tsakalotos).

“Norime tęsti diskusiją. … Manau, kad kažkas gali pakeisti Europą”, – sakė sukrėstas E.Cakalotas, kuris pripažino jaučiantis “viešumos baimę”, perėmęs finansų ministro postą “ne pačiu lengviausiu momentu Graikijos istorijoje”.

55 metų ekonomistas, kuris nuo balandžio buvo vyriausiasis Graikijos derybininkas diskusijose dėl finansinio gelbėjimo programos, pakeitė ekscentrišką finansų ministrą Janį Varufakį (Yanis Varoufakis), kuris atsistatydino anksčiau pirmadienį, teigdamas, kad nenori būti kliuviniu deryboms.

“Buvau informuotas apie kai kurių Eurogrupės dalyvių ir įvairių “partnerių” tam tikrą pageidavimą, kad “nedalyvaučiau” jos susitikimuose”, – J.Varufakis, kuris per pastaruosius kelis mėnesius ne kartą buvo įsitraukęs į konfrontaciją per derybas su šalies skolintojais, rašė savo tinklaraštyje.

E.Cakalotas laikomas labiau diplomatišku negu J.Varufakis, bet ne mažiau nusiteikusiu siekti sutarties, atitinkančios jo griežtai kairiosios vyriausybės programą.

“Norime panaudoti Graikijos žmonių (per sekmadienį vykusį referendumą) suteiktą mandatą, kad pasiektume kažką geriau dirbantiems žmonėms – žmonėms, kurie kenčia, kurie neteko darbo, kurių pensijos buvo sumažintos, jaunuoliams, išvykusiems į užsienį”, – aiškino naujasis ministras.

“Graikijos žmonės įrodė, kad nebijo ir kad rūpinasi ne vien savimi. Ši vyriausybė ateinančiu laikotarpiu elgsis taip pat”, – pridūrė jis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: