© Wikimedia Commons nuotr.

Užbaigti gimstamumo badą Ostanos miestelyje padėjo berniukas, vardu Pablo, gimęs praeitą savaitę.

Šią žinią miestelio meras Giacomas Lombardas apibūdino kaip “stebuklą” miesteliui, kuriame gyventojų skaičius pastarąjį šimtmetį tik ritasi žemyn.

Per pastaruosius 40 metų Pablo tapo tik 18-uoju kūdikiu, pasaulį išvydusiu šiame miestelyje. Paskutinieji gimimo atvejai čia buvo užregistruoti 1976-1987 metų periode, kai dienos šviesą išvydo 17 naujagimių. Po Pablo gimimo Ostanos gyventojų skaičius padidėjo iki 85-ių, nors šiame miestelyje gyvena maždaug pusė visų gyventojų.

Sunku vien patikėti, kad dar XX amžiaus pradžioje Ostanoje gyveno 1000 gyventojų, tačiau po Antrojo pasaulinio karo gyventojų skaičius ėmė stipriai mažėti. Tad šiuo metu Ostanos valdžia bando įveikti depopuliaciją kurdama naujas darbo vietas. Prieš penkerius metus iš miestelio emigruoti planavo ir Pablo tėvai, tačiau jie nusprendė čia pasilikti motyvuodami tuo, kad čia galima suktis.

Nacionalinės kalnų miestų ir bendruomenių sąjungos atstovas Marco Bussone teigia, kad šios šeimos istorija teigiamai atsilieps ir kitoms kalnų bendruomenėms. Kaip jau minėta pranešime, maži Italijos miesteliai bando išlikti kovodami prieš gyventojų mažėjimą, kai dauguma jaunimo išvyksta dirbti svetur. Siūlomi įvariausi projektai šiai problemai spręsti – įvairių bendruomenių valdžios atstovai siūlo mažinti mokesčius arba nemokamai dalinti būstą, kad tik galėtų atsikurti sutrikdytas bendruomenės gyvenimas. O vieno Italijos miestelio meras priėmė įstatymą, draudžiantį susirgti, norint išlaikyti gyventojų skaičių.

Remiantis La Stampa, Pablo gimimas buvo pažymėtas miestelyje pastatant gandro formos skulptūrą su ryšuliu burnoje miesto vartuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: