© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ukraina piktinasi Rusijoje platinamais pranešimais, neva ukrainiečiai iš Krasna Talivkos pasienio posto šaudė į du rusus.

Ukrainos pasienio tarnyba neigia, kad jos pasieniečiai būtų šaudę į Rusijos piliečius, ir vadina tai Maskvos provokacija.

“Rusijos žiniasklaidoje aktyviai platinama informacija, kad (Ukrainos) pasienio tarnybos ruože “Krasna Talivka” iš Ukrainos teritorijos iš automatino ginklo neva buvo apšaudyti du Rusijos Federacijos piliečiai, buvę prie valstybės sienos Rusijos teritorijoje; todėl vienas Rusijos piliečių patyrė sužeidimą į krūtinę”, – sakoma Valstybinės pasienio tarnybos pranešime, paskelbtame pirmadienį.

“Ukrainos valstybinė pasienio tarnyba oficialiai pareiškia, kad minėtoji informacija neatitinka tikrovės ir yra grynai provokacinio pobūdžio”, – pareiškė ši tarnyba ir nurodė, kad nedelsiant buvo atliktas tarnybinis patikrinimas.

“Buvo nustatyta, kad visi karių šaudmenys tebėra ir kad ginkluose nėra jų panaudojimo požymių”, – pabrėžia Ukrainos pasieniečiai.

Tuo tarpu Rusijoje dėl šio įvykio iškelta baudžiamoji byla dėl pasikėsinimo nužudyti, pranešė naujienų agentūrai “Interfax” Rusijos Tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas.

“Per apšaudymą vienas nukentėjusiųjų patyrė šautinį krūtinės sužeidimą, bet laiku suteikus medikų pagalbą, jis liko gyvas”, – nurodė jis, pridūręs, kad antrasis rusas nenukentėjo.

Pasak Rusijos tyrėjų, du Rusijos piliečiai sekmadienį, būdami netoli Novoruskojės gyvenvietės Milerio rajone Rostovo srityje netoli Ukrainos Krasna Talivkos nutarė nusifotografuoti ukrainiečių objekto fone.

“Atėję prie kontrolės posto šlagbaumo jaunuoliai pasienio teritorijoje buvo penkias minutes. Tada iš Krasna Talivkos pusės prie jų artėjo žmogus maskuojančiais rūbais su ginklu rankose ir sušuko: “stok”. Išsigandę jaunuoliai puolė bėgti, o vyriškis sąmoningai iššovė į juos keturis kartus”, – aiškino V.Markinas.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: