© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Buvusiai JAV valstybės sekretorei Hillary Clinton (Hilari Klinton) ketvirtadienį sakant kalbą Las Vegase, viena moteris sviedė į ją batą, tačiau nepataikė, o pati politikė pasijuokė iš šio incidento, rodo filmuota medžiaga.

Moteris sviedė daiktą į H.Clinton šiai kalbant Metalo laužo perdirbimo pramonės instituto (ISRI) organizuotame renginyje.

66 metų buvusi valstybės sekretorė laikoma realiausia Demokratų partijos kandidate dalyvauti 2016 metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Vaizdo įraše matyti, kaip H.Clinton susigūžė ir pasilenkė, kai jai pro kairį petį, maždaug galvos aukštyje, prašvilpė kažkoks daiktas.

“Ar tai kažkas kažką į mane sviedė? Ar tai “Cirque de Soleil” dalis?” – pasakė H.Clinton nuo pakylos.

Dauguma iš daugiau kaip tūkstančio dalyvių suprato užuominą apie populiarų, Las Vegase rodomą šou su akrobatais, magais ir keistenybėmis.

“Gerai tai, kad ji nežaidė softbolo, kaip aš”, – po incidento pasakė H.Clinton, prajuokindama viešbutyje “Mandalay Bay” vykusio renginio svečius.

“Viešpatie, nežinojau, kad metalo laužo tvarkymas yra toks kontroversiškas”, – pridūrė ji.

Moteris, kurios nemalonę užsitraukė H.Clinton, iš karto po incidento buvo sulaikyta. Ji nepasakė, kodėl taip pasielgė.

JAV slaptosios tarnybos specialusis agentas Las Vegase Brianas Spellacy (Brajenas Spelasis) sakė, kad sulaikyta moteris apklausiama ir kad jai bus pateikti kriminaliniai kaltinimai. Jis atsisakė nurodyti moters vardą.

B.Spellacy ir prokuroro Danielio Bogdeno atstovė sakė, kad kol kas neaišku, kokie kaltinimai bus pateikti tai moteriai.

Nuo pakylos buvo paimtas juodos ir oranžinės spalvų sportinis batas, pridūrė B.Spellacy.

Antroje eilėje sėdėjusi Ilene Rosen (Ailin Rosen) sakė mačiusi, kaip kažkoks oranžinis daiktas lekia į pakylą iš salės šono ir kaip ėmė skraidyti popieriai.

Pasak jos, ta moteris priėjo prie virvės ties šešta eile, metė daiktus, apsisuko, pakėlė rankas ir žengė praėjimu į salės galą. Saugumo pareigūnai greitai ją sulaikė.

Viešbučio koridoriuje vidutinio amžiaus šviesiaplaukė moteris, vilkinti mėlyną suknelę ir įsispyrusi į sandalus, ramiai sėdėjo ant sofos. Ji sakė, kad sviedė batą ir numetė kelis popierius, bet žurnalistams neprisistatė ir savo veiksmų nepaaiškino. Tada saugumo pareigūnai nuvedė reporterius ir fotografus tolyn.

B.Spellacy ir ISRI atstovas Markas Carpenteris (Markas Karpenteris) sakė, kad ta moteris nebuvo renginio dalyvė ir kad jos toje salėje neturėjo būti.

Šis incidentas kai kam priminė įvykį Bagdade 2008 metų gruodį, kai tuometinis JAV prezidentas George’as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) spaudos konferencijoje sėkmingai išsisuko nuo dviejų batų, kuriuos sviedė vienas irakiečių žurnalistas. Bato metimas į žmogų arabų kultūrose laikomas įžeidimu.

H.Clinton, buvusi JAV pirmoji ponia ir Niujorkui atstovavusi demokratų senatorė, važinėja po šalį ir sako mokamas kalbas pramonės organizacijoms, taip pat – susitinka su svarbiais Demokratų partijos rinkėjais.

Antradienį sakydama kalbą San Fransiske H.Clinton pripažino, kad rimtai svarsto galimybes siekti prezidento posto.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: