Chrisas Mintzas / fb.com archyvo nuor.

JAV per išpuolį vienoje Oregono valstijos mokyklų, prieš ginkluotą užpuoliką 26-erių Chrisą Mercerį (Krisą Merserį) ketvirtadienį stojo karo veteranas 30-metis Chrisas Mintzas (Krisas Mincas), kuris buvo sunkiai sužeistas – jam teko penkios kulkos, pranešama tinklalapyje huffingtonpost.com.

Savo karinę tarnybą jis atliko karo veiksmų zonoje, bet nepatyrė rimtesnių sužeidimų, o nedidelio Rosbergo miestelio Amkvos bendruomenės koledže jis susidūrė su daug didesniu pavojumi.

“Jis galėjo visiškai lengvai žūti, – sakė televizijos kanalui “Q13 Fox” jo teta Wanda Mintz (Vandaa Minc).- Tikrai manau, kad jeigu jis nebūtų stiprus jaunas vyras, būtų žuvęs”.

Vežamas į operacinę Ch.Mintzas sakė tetai, kad jis atsistojo klasės tarpduryje, mėgindamas neišleisti ginkluoto užpuoliko. Tada Ch.Merceris šovė į jį tris kartus.

“Šiandien mano sūnaus gimtadienis”, – pasakė Ch.Mintzas šauliui, o šis šovė jam dar du kartus, pasakojo jo teta.

Nors karo veteranas sunkiai sužeistas, dar sulaužyta jo koja, bet tikimasi, kad Ch.Mintzas paveiks, tik teks mokytis vaikščioti iš naujo.

Ch.Merceris buvo nušautas per susišaudymą su pareigūnais.

Tarp sužeistųjų esanti 18-metė Anastasia Boylan (Anastasija Boilan) prieš stuburo operaciją papasakojo savo tėvui, kaip viskas vyko jos klasėje.

Pasak jos, užpuolikas liepė krikščionims atsistoti.

O kai jie atsistojo, jis pasakė: “gerai, kadangi jūs krikščionys, tai greitai pamatysite Dievą, per vieną sekundę”, sakė mergina savo tėvui Stacy Boylanui (Steisiui Boilanui), kuris vėliau pranešė tai CNN televizijai.

Šauta į nugarą A.Boylan parkrito ir apsimetė negyva. Matyt, į ją buvo šauta kelis kartus, nes į ligoninę ji buvo atvežta su keliomis šautinėmis žaizdomis. Vis dėlto ją tikimasi išgydyti.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: