© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Popiežius Pranciškus pareikalavo, kad lyderiai Filipinuose, kur klesti kyšininkavimas, padarytų galą “gėdingai socialinei nelygybei”, ragindamas juos rodyti principingumą ir atmesti korupciją.

Pontifikas tai pareiškė savo pirmoje svarbioje kalboje per penkių dienų vizitą šioje šalyje – Katalikų Bažnyčios bastione Azijoje, kur dešimtys milijonų žmonių gyvena didžiuliame skurde.

Pranciškus į Filipinus atvyko ketvirtadienį ir buvo sutiktas minių entuziastingai nusiteikusių tikinčiųjų.

“Didi biblinė tradicija įpareigoja visus žmones girdėti skurstančiuosius. Ji ragina mus sutraukyti neteisybės ir priespaudos, skatinančių didžiulę ir išties gėdingą socialinę nelygybę, pančius”, – sakė popiežius savo kalboje prezidentūroje.

Pasak Pranciškaus, Filipinai “kartu su daugeliu kitų Azijos šalių” susiduria su iššūkiu kurti šiuolaikinę visuomenę, kuri gerbia “mūsų Dievo duotus žmogiškąjį orumą ir teises”.

Ragindamas padėti skurstantiesiems, pontifikas paragino šalies lyderius ir visus kitus visuomenės narius kovoti su korupcija.

“Dabar, labiau nei kada nors anksčiau, būtina, kad politiniai lyderiai rodytų sąžiningumą, principingumą ir įsipareigojimą bendrajam gėriui”, – sakė Katalikų Bažnyčios vadovas.

Jis paragino “kiekvieną visų visuomenės sluoksnių narį atmesti bet kokio pobūdžio korupciją, kuri nukreipia išteklius nuo skurstančiųjų”.

Pasak pontifiko, socialinės santvarkos reformai, kuri padarytų galą skurdui, reikalingas “protų ir širdžių atsivertimas”.

Maždaug 25 mln. filipiniečių – ketvirtadalis visų šalies gyventojų – priversti išgyventi būtiniausioms reikmėms per dieną skiriant vos 60 ar mažiau dolerio centų, rodo naujausi oficialūs skurdo tyrimai.

Dėl skurdo į užsienį ieškoti geresnio gyvenimo išvyko apie 10 mln. filipiniečių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: