© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pareiškė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos neketina pereiti į puolimą Donbase, bet taip pat pažadėjo pateikti parlamentui įstatymo projektą apie karinės padėties įvedimą Ukrainoje priešo puolimo atveju, kad šalis labai greitai atsidurtų “karinėse vėžėse”.

“Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir aš, Ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas, duodame aiškias garantijas besąlygiškai laikytis Minsko susitarimų; mes nepereisime į puolimą”, – sakė jis penktadienį rusų kalba kreipdamasis į okupuotų teritorijų gyventojus per televizijos kanalą “Ukraina”, kurį mato šalies rytų gyventojai.

“Jeigu Ukrainos pajėgos bus atakuotos, mes padarysime viską, kas įmanoma, kad užtikrintume jų gynybą. Nedelsiant bus įvesta karinė padėtis. Aš pateiksiu parlamentui atitinkamą įstatymo projektą, ir šalis labai greitai pereis į karines vėžes”, – pabrėžė P.Porošenka.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: