© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vienas turtingiausių pasaulio žmonių, Saudo Arabijos princas Alwaleedas bin Talalas labdarai žada atiduoti savo turtą – 32 milijardierius dolerių, skelbia BBC News. ,,Filantropija – tai asmeninė atsakomybė, kurią pradėjau prieš daugiau nei trisdešimtmetį ir tai yra mano esminė islamo tikėjimo dalis.“ – savo sprendimą motyvavo milijardierius.

Paaukoti pinigai bus skirti puoselėti kultūrinį supratimą, pražūtingų nelaimių pagalbos aprūpinimui, plėtojant bendruomenes, sukuriant tolerantiškesnį pasaulį ir suteikiant teises moterims. 60-erių princas yra vakarietiškų ir progresyvių pažiūrų bei nuolat ginantis moterų teises. Didžioji dauguma darbuotojų jo investicijų įmonėje „Kingdom Holding Company“ – moterys. Paaukoti pinigai keliaus į princo įsteigtą labdaringą organizaciją „Alwaleed Philanthropies“, kuriai jis jau yra paaukojęs 3,5 milijardo dolerių.

Alwaleedas bin Talalas teigia, kad šis poelgis įkvėptas „Gates Foundation“, įkurto 1997 m. Pats Billas Gates’as liaupsino šį sprendimą, vadindamas jį įkvėpimu visiems pasaulyje dirbantiems filantropijos srityje. Taip pat svarbus motyvas tokiai dotacijai – dabar vykstantis Ramadanas, kurio metu musulmonai yra skatinami aukoti labdarai ir padėti skurstantiems.

Saudo Arabijos princas Alwaleedas bin Talalas yra 34 „Forbes“ turitingiausių žmonių sąraše. Saudo Arabijos karaliaus Salmano sūnėnas finansuoja tokias kompanijas kaip  „Disney“, „21st Century“, „Fox“, „News Corp“, „Apple“, „GM“, „Twitter“. Saudo Arabijos sostinėje Rijade milijardierius turi namą, kuriame net 371 kambarys, taip pat nuosavą „Boeing” lėktuvą ir 85 metrų jachtą! Turint tokį turtą, galima visiškai atitrūkti nuo realybės, tačiau  Alwaleedas bin Talalas – puikus įrodymas, kad milijonieriai ne tik gali, bet ir nori dalintis savo gerove.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: