Maria Radner © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Tarp 150 žmonių, kurie antradienį žuvo per Vokietijos oro bendrovės “Germanwings” lėktuvo katastrofą Prancūzijos Alpėse, buvo dvi operos žvaigždės, viena kurių skrido kartu su savo kūdikiu, pranešė teatro atstovai.

54 metų bosinis baritonas Olegas Bryjakas (Olehas Bryžakas) ir 33 metų kontraltas Maria Radner (Marija Radner) skrido į Diuseldorfą, kuriame gyveno, po pasirodymo Richardo Wagnerio (Richardo Vagnerio) operoje “Zygfridas” (Siegfried) Barselonos operos teatre “Liceo”

Teatras informavo, kad M.Radner skrido kartu su vyru ir vaiku – vienu iš dviejų kūdikių, žuvusių per “Germanwings” lainerio “Airbus A320” katastrofą šalia slidinėjimo kurorto Barsijoneto.

Diuseldorfe gimusi M.Radner, kuri Žemės deivės Erdos vaidmeniu operoje “Zygfridas” debiutavo “Liceo” scenoje, po šeštadienį įvykusio paskutinio savo pasirodymo Barselonoje skrido namo.

Kazachstane etninių ukrainiečių šeimoje gimęs O.Bryjakas taip pat gyveno Diuseldorfe ir buvo šio miesto operos teatro narys. Barselonoje rodytame “Zygfrido” pastatyme jis atliko Albericho vaidmenį.

Barselonos teatras pranešė nuleidęs visas savo vėliavas iki pusės stiebo, o trečiadienį vidurdienį (13 val. Lietuvos laiku) prie pagrindinio įėjimo kviečiantis dviem tylos minutėmis pagerbti katastrofos aukas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: