© Gage Skidmore nuotr. / Wikimedia Commons

JAV respublikonų partijos pretendentas į prezidentus Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pavadino Angelos Merkel migrantų priėmimą Vokietijoje “beprotybe” ir pareiškė, kad jos politika tik įžiebs riaušes šalyje.

“Kas vyksta Vokietijoje; visada maniau, kad Merkel yra didi lyderė”, – sakė D.Trumpas, kurio pareiškimą sekmadienį parodė CBS televizijos laida “Face the Nation”.

“Tai, ką ji padarė Vokietijoje, yra beprotiška. Tai beprotybė”, – pareiškė jis.

D.Trumpas, kurio populiarumas kelis kartus buvo šoktelėjęs dėl jo antiimigracinės platformos, sakė, kad Europai “reikės reguliuoti” migrantų krizę ir perspėjo, jog “Vokietijoje kils riaušės”.

Vokietija šiemet turėtų priimti nuo 800 tūkst. iki 1 mln. pabėgėlių, ir kanclerė A.Merkel tikina, kad jos šalis yra pajėgi susitvarkyti su tokiu dideliu migrantų skaičiumi.

D.Trumpas pakartojo savo poziciją, kad Jungtinės Valstijos neturėtų priimti atvykėlių, prisimindamas savo ankstesnius žodžius, jog dauguma tų migrantų jam atrodo “stiprūs vyrai”, panašūs į džihadistus.

“Tai gali būti didžiausias Trojos arklys”, – pridūrė jis, kalbėdamas migrantų tema.

D.Trumpas savo ruožtu palaiko neskraidymo zonos paskelbimo virš šiaurinės Sirijos idėją, kad nuo kruvino pilietinio karo bėgantys žmonės turėtų kur rasti prieglobstį.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: