© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka, šeštadienį susitikęs Kijeve su Vokietijos kanclere Angela Merkel, pareiškė, kad jo šalis neaukos savo suverenumo mainais į taiką.

“Atėjo laikas taikai (rytiniame) Donbaso (regione). Ukraina, kartu su partneriais Europoje ir visame pasaulyje, padarys viską, kad tai įvyktų – tačiau ne Ukrainos suverenumo, teritorinio vientisumo ir nepriklausomybės sąskaita”, – P.Porošenka sakė žurnalistams bendroje spaudos konferencijoje su A.Merkel po jųdviejų derybų.

Prezidentas pabrėžė, kad taiką Ukrainoje būtų galima greitai užtikrinti, kai tik būtų pašalinti ginkluoti kovotojai ir “užsienio samdiniai”, turėdamas omenyje iš kaimyninės Rusijos atvykusius kovotojus, padedančius dideles teritorijas rytiniame regione kontroliuojantiems prorusiškiems separatistams.

Tuo tarpu A.Merkel pažadėjo savo palaikymą provakarietiškiems Ukrainos lyderiams, sakydama, kad būtina užtikrinti šalies teritorinį vientisumą.

“Mano vizitas reikšmingas tuo, jog Vokietijos vyriausybė (įsitikinusi), kad Ukrainos teritorinis vientisumas ir gerovė yra būtini”, – ji sakė spaudos konferencijoje.

A.Merkel pažymėjo negalinti atmesti, kad Rusijai bus skelbiamos naujos sankcijos dėl numanomo Maskvos vaidmens Ukrainos krizėje.

“Negalime atmesti minčių apie naujas sankcijas, jeigu nebus pažangos”, – sakė ji, taip pat ragindama užtikrinti “abipusį ugnies nutraukimą ir veiksmingą sienos kontrolę”, siekiant užbaigti konfliktą rytų Ukrainoje.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: