© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ukraina laukia apsišaukėliškų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų atstovų pasirengimo apsikeisti belaisviais formatu “Visus į visus”, pareiškė Ukrainos antiteroristinės operacijos štabo atstovas Andrijus Lysenka.

“Kalbant apie mainus, Ukrainos pusė yra pasirengusi jiems bet kurią sekundę. Mūsų sąrašai paruošti ir žmonės, kuriuos mes pasirengę sugrąžinti kovotojams”, – sakė per spaudos konferenciją šeštadienį Kijeve A.Lysenka.

Anot jo, kariškiai laukia separatistų atsakymo į tai, kada jie galėtų įvykdyti tuos mainus.

A.Lysenka pridūrė, kad Ukraina buvo pasirengusi mainams dar iki pasirašant veiksmų planą dėl vasario 12 dienos Minsko susitarimų.

“Mat, kovotojai nuolat keičia savo sąlygas; tai jie skelbia, kad atsisako mainų, nuolat keičia vietą, demonstruoja neva savo norą atlikti tuos mainus, bet kol kas tie mainai nevyksta”, – sakė A.Lysenka ir pridūrė, kad separatistai atmeta mainus “Visus į visus”.

Anksčiau DLR (Donecko liaudies respublikos) atstovė Darija Morozova sakė žurnalistams, kad separatistai pasirengę apkeisti 39 nelaisvėje esančius ukrainiečius į 37 saviškius Luhanske šį šeštadienį.

Ji nurodė, kad kolona su belaisviais ukrainiečiais jau išvažiavo į mainų vietą ir kad Luhansko atstovai taip pat perduos savo turimus belaisvius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: