Twiter archyvo nuotr.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį dar labiau sugriežtino savo retoriką, pareikšdamas, kad Ukrainos armija yra NATO legionas, kuris nesilaiko nacionalinių Ukrainos interesų, o siekia geopolitinių tikslų – Rusijos sulaikymo.

Netrukus po savo atstovo komentarų, esą Vakarai “šantažuoja” Maskvą, grasindami naujomis sankcijomis dėl smurto Ukrainoje didėjimo, V.Putinas apkaltino Kijevą nenoru siekti taikaus sprendimo kare, kuris jau nusinešė daugiau kaip 5 tūkst. gyvybių.

“Mes dažnai sakome: Ukrainos armija, Ukrainos armija. Iš tikrųjų, kas ten kariauja? Ten tikrai iš dalies yra oficialių Ginkluotųjų pajėgų dalinių, bet žymia dalimi tai vadinamieji savanoriški nacionalistiniai batalionai”, – aiškino V.Putinas Sankt Peterburge Kalnakasybos universiteto studentams, o jo lankymasis buvo tiesiogiai transliuojamas per televiziją.

“Iš esmės tai jau ne armija, o užsienio legionas, šiuo atveju užsieninis NATO legionas, kuris, žinoma, nesiekia nacionalinių Ukrainos interesų. Ten visai kiti tikslai, ir susiję jie su geopolitinio tikslo sulaikyti Rusiją siekimu, kas visiškai neatitinka nacionalinių Ukrainos liaudies interesų”, – tęsė V.Putinas.

“Gaila, bet oficialioji Kijevo valdžia atsisako eiti taikaus sureguliavimo keliu, nenori spręsti politinėmis priemonėmis”, – pridūrė jis.

Anot Kremliaus lyderio, “daugelis” šauktinių amžiaus ukrainiečių nenori imti ginklo į rankas ir stengiasi pasitraukti į Rusiją.

“Daugelis vengia mobilizacijos, stengiasi atvažiuoti pas mus, išlaukti čia kurį laiką. Ir teisingai daro, nes juos paprasčiausiai stumia ten, kaip patrankų mėsą, po kulkomis”, – kalbėjo V.Putinas.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) savaitgalį grasino stiprinti spaudimą Rusijai dėl kovų aštrėjimo Ukrainoje, sakydamas, kad V.Putinas atrodo esąs “žūtbūt linkęs veltis į karinius konfliktus”.

V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas, anksčiau pirmadienį žurnalistams sakė, kad Maskva perspėjo Vakarus prieš “ekonominį šantažą”.

“Tai visiškai destruktyvi, niekuo nepateisinama, ir galiausiai trumparegiška linija”, – sakė D.Peskovas.

Vašingtonas ir Briuselis jau kelis kartus skelbė sankcijas Rusijai, kad priverstų Maskvą nutraukti paramą separatistams Ukrainos rytuose.

Kijevas ir Vakarai kaltina Maskvą ir reguliariosios kariuomenės siuntimu į Ukrainą separatistams padėti. Rusija neigia tokius kaltinimus, nepaisydama realių faktų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: