© Claude Truong-Ngoc / Wikimedia Commons nuotr.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pirmadienį apkaltino Rusijos vadovą Vladimirą Putiną, kad jis gviešiasi užimti “visą Europą” ir galbūt dabar yra nusitaikęs į Suomiją bei Baltijos šalis.

“Putinas nori eiti tiek, kiek mes jam leisime – ne vien Ukrainoje, bet ir visoje Europoje”, – P.Porošenka sakė duodamas interviu Prancūzijos radijui RFI.

“Jeigu būtumėt manęs to paklausę prieš dvejus metus, būčiau sakęs, kad tai neįmanoma, nes visa pokario saugumo sistema to neleistų, – aiškino jis. – Bet jeigu paklaustumėt šiandien… Deja, viskas yra įmanoma, nes Krymo ir Ukrainos rytinės dalies aneksija … rodo, kad galima sudaužyti pasaulio saugumo sistemą.”

P.Porošenka teigė, kad tebesitęsianti kova su Rusijos palaikomais separatistais Ukrainos rytuose turėtų būti laikoma kova dėl visos Europos.

“Ar Suomijos puolimas galimas? – Taip, ir Suomija tai žino. Ar ataka prieš Baltijos šalis įmanoma? – Taip”, – pridūrė jis.

“Kalbant apie kautynes mano šalies rytuose … mes kaunamės ne vien dėl mano šalies nepriklausomybės ir suverenumo – mes kaunamės už demokratiją; mes kaunamės viso Europos žemyno laisvė ir saugumą”, – pabrėžė Ukrainos vadovas.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: