© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vilniaus šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčioje aukoti nuo šiol bus galima išmaniaisiais telefonais.

Galimybė aukoti ne tik grynaisiais, bet ir telefonu bažnyčios lankytojams atsirado bažnyčiai pasirašius sutartį su bendrove “WoraPay”, pranešė Bernardinų parapija.

Norintieji tai padaryti turės įdiegti telefone nemokamą mobiliosios piniginės programą – tuomet pakaks telefonu nuskenuoti vadinamąjį QR kodą ir pasirinkti norimą paaukoti sumą.

Bažnyčia taip pat nuo šiol parapijiečiams ir svečiams suteiks galimybę aukoti per išmaniesiems pritaikytą sistemą “Paysera”.

Parapijos ir Vilniaus arkivyskupijos kurijos atstovai BNS teigė, Bernardinų parapija tapo pirmąja Vilniuje, kuri suteikė galimybę aukoti mobiliaisiais telefonais.

Pirmą kartą aukojimą SMS buvo siekiama įdiegti Suomijoje, svarstyta sistema, kuria tikintieji galėtų pinigus aukoti SMS žinutėmis, nors ir nedalyvautų mišiose. Anot Oulu miesto katedros kanauninko Matti Pikkarainen šį klausimą ketino svarstyti nacionalinis Bažnyčios susirinkimas. Bažnyčia esą pasirengusi tokiam „šiuolaikiškam” sprendimui. „Neišeidami iš namų paaukoti taip pat galėtų ir tie, kurie klausosi mišių per radiją, televiziją ar internetu. Šiuo metu žmonės retai lankosi bažnyčioje”, – apgailestavo dvasininkas.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: