© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Dešimtys tūkstančių žmonių šeštadienį sveikino popiežių Pranciškų, atvykusį į Italijos regioną, kuriame įsitvirtinusios mafijos gaujos, ir susitiksiantį su kaliniais bei neturtingais gyventojais Neapolyje, laikantis sugriežtintų saugumo priemonių.

Pontifikas atvažiavo “papamobiliu” į neturtingą, didelio nusikalstamumo krečiamą Skampijos rajoną tame mieste ir iškart išėjo tiesiogiai pabendrauti su vaikų ir jaunimo minia. Du jaunuoliai sugebėjo nusifotografuoti asmenukėje su pontifiku.

“Korupcija dvokia; korumpuota visuomenė dvokia”, – Pranciškus sakė gyventojams, pridūręs, kad “mes visi turime potencialą tapti korumpuoti ir nuslysti į nusikalstamumą”.

Prognozuojama, kad iki 800 tūkst. žmonių susirinks šiame pietiniame Italijos mieste pasveikinti argentiniečio pontifiko, kuris praėjusiais metais paskelbė karą organizuotam nusikalstamumui, ekskomunikavęs visų mafijos gaujų narius.

Ruošiantis šiam vizitui buvo imtasi griežtų saugumo priemonių. Pontifikui grėsmę kelią ne vien pagiežą jaučiantys gangsteriai, bet ir džihadistų grupuotės “Islamo valstybė” kovotojai, kai kelionės už Vatikano ribų suteikia palankiausių progų pasikėsinti nužudyti Katalikų Bažnyčios vadovą.

Po žudynių šią savaitę viename Tuniso muziejų bus itin stengiamasi užtikrinti pagyvenusio pontifiko saugumą. Jo kelionės maršrute budės 3 000 papildomai sutelktų policijos pareigūnų, ant stogų budės snaiperiai.

Prieš atvykdamas į Skampiją Pranciškus apsilankė senovės romėnų miesto Pompėjos griuvėsiuose.

Vėliau jis aukos mišias Plebišito (Plebiscito) aikštėje Neapolio istoriniame centre šalia Neapolio įlankos, taip pat aplankys kalėjimą “Poggio Reale”, kuriame laikoma 2,5 tūkst. kalinių, nors toje įstaigoje oficialiai yra tik 1,4 tūkst. vietų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: