Organizatorių archyvo nuotr.

Prieš šešerius metus pradėję tradiciją koncertais pažymėti metą, kai dienos ir nakties svarstyklės išsilygina, Aistė Smilgevičiūtė ir grupė SKYLĖ ją tęsia. Gerbėjai pavasarį vėl kviečiami kartu iš žiemos stingulio simboliškai persiristi į aktyvųjį metų laiką.

Kasmet apie kovo 20-21 d. visuose Žemės rutulio kampeliuose dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas. Senovės lietuviai tikėjo, kad lygiadienio rytą išsimaudžius upėje, tekančioje iš rytų, būsi tyras ir sveikas visus metus. Lygiadienio rytą saulė teka tiksliai rytuose. Toks paprotys praustis rytą užfiksuotas ir Velykų šventės metu, todėl gali būti, kad kažkada Velykos buvo švenčiamos būtent šią dieną, per pavasario lygiadienį. Dabar lygiadienis švenčiamas visame pasaulyje išvakarėse, kovo 20 d., kartu su Tarptautine Žemės diena – astronominiu pavasariu.

Rudens ir pavasario lygiadienių pažymėjimui skirti koncertai nuo kitų atlikėjos ir grupės pasirodymų skiriasi pakylėta, gražioje erdvėje sklandančia nuotaika, subtiliai atsiskleidžiančiu klausytojų pamėgtų dainų repertuaru. Vakarą spalvomis pripildo ir bendrą visumą kuria meniškas apšvietimas bei kokybiškas garsas. Kaskart pasitikdami lygiadienius, muzikantai klausytojams ruošia ir naujų kūrinių bei siekia kitaip paįvairinti programą – po Kotrynos skliautais pasitiktas jau ne vienas lygiadienis, o štai Kaune toks koncertas bus antrą kartą. Grupė „Skylė“ kauniečius ir miesto svečius šį pavasarį kviečia į kino teatro ROMUVA salę. Koncertą kino salėje papuoš įspūdingos vaizdo instaliacijos.

Lygiadienio koncertas bus ypatingas:  ir specialiai koncertui paruoštais naujais kūriniais, ir subtiliais grupės siurprizais, ir pakilia nuotaika, ir apšvietėjo Mariaus Selevičiaus neišsenkančios fantazijos vaisiais, ir tobulais Valdo Karpuškos garso sprendimais – visa apimanti muzikos šventė sugeba kaskart užburti ir nustebinti…Prie grupės SKYLĖ prisijungs styginių kvartetas ir vokalinė vyrų grupė. Koncerto dainas ekrane „pieš” vaizdo instaliacijos dideliame kino ekrane.

 

Pavasario lygiadienio koncerte – programa,  paįvairinta dainomis-istorijomis iš albumų „Sapnų trofėjai“, „Povandeninės kronikos“, „Babilonas“, „Lukiškių pieva“, roko operos „Jūratė ir Kastytis“. Atėjusieji išgirs dainų iš grupės projekto „Broliai“, o didžiausiu siurprizu taps visiškai naujos dainos iš būsimojo grupės albumo.

Koncerto trukmė: 1 val. 40 min.

Atlikėjai:

Aistė Smilgevičiūtė –  vokalas

Rokas Radzevičius – akustinė gitara, vokalas

Mantvydas Kodis – akordeonas

Kęstutis Drazdauskas – fleita

Jonas Krivickas – elektrinė gitara

Gediminas Žilys – bosinė gitara, kanklės

Salvijus Žeimys – mušamieji

Koncerte dalyvaus styginių kvartetas ir vokalinė vyrų grupė.

Garso režisierius – Valdas Karpuška

Šviesų dailininkas – Marius Selevičius

Koncertas vyks:

Kino teatro ROMUVA salėje KAUNE 2014.03.22 (Laisvės al. 54, Kaunas, tel: 837202788, darbo laikas: III-V 16-19 val., VI-VII 2 val. iki vykstančių renginių).

Koncerto pradžia: 19.00 val.

Bilietai:

Bilietus platina BILIETAI.LT.

Kainos nuo 45 lt.

Studentams ir senjorams taikoma 30% nuolaida (vienam bilietui).

Vaikai iki 12 metų įleidžiami nemokamai.

Koncerto organizatorius:

VŠĮ „VIA ARTIS“

Daugiau informacijos:

www.skyle.lt,

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: