„Coco CHANEL” – tai teatralizuotas klasikinės – moderniosios muzikos koncertas – performansas, inspiruotas nostalgiškų prisiminimų apie Paryžių ir Coco Chanel asmenybę. Šiuo projektu mes atgaiviname XX a. Paryžiaus dvasią: to laikmečio kūrėjus, jų sukurtus šedevrus, autentišką atmosferą ir kitas subtilias šio miesto ypatybes.

Šio kūrinio autorė yra žydų-totorių kilmės kompozitorė Nailia Galiamova, gyvenanti Lietuvoje, kuri savo kompozicijoje kaip raktą panaudojo Fr. Poulenc sentimentaliąją dainą “Les Chemins de l’amour”. Kūrinys yra atliekamas prancūzų kalba; tai – siurrealistinis fortepijono pasakojimas apie Coco Chanel bei kvepalus, užkariavusius visą pasaulį!

Pagrindinis projekto išskirtinumas – drąsus ir novatoriškas prancūzų kamerinės muzikos interpretavimas, pasitelkiant menų sintezę: mados, šviesos bei kvapų efektus.

Pirmą kartą šią premjerą žiūrovai turės galimybę išvysti šių metų gruodžio 13d. – Panevėžyje, gruodžio 18d. – Kaune, gruodžio 20d. – Šiauliuose, gruodžio 22d. – Vilniuje.

Kompozitorė Nailia Galiamova,
Aktorius ir režisierius Gytis Ivanauskas,
Kino operatorius Algimantas Mikutėnas,
Kostiumų dizaineriai Agnė Kuzmickaitė,
Sopranas – Viktorija Miškūnaitė,
Fortepijonas – Eglė Andrejevaitė,
Obojus – Justė Gelgotaitė,
Fagotas – Andrius Puplauskis
Šviesų dailininkas – Arvydas Buinauskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: