© Karolio Lodos nuotr.

Sako, kad kaip vasarą pradėsi, tokia ji ir bus. Kaip patikrinti šią išmintį? Yra vienintelis būdas – pradėti vasarą su gera nuotaika, ir įdomia veikla, o rudeniui atėjus peržvelgti visus tris mėnesius ir įvertinti – tiesa ar melas šis posakis.

Kuo įdomus bus šis birželis? Kauno senamiestis ir vėl suskambės gražiausiomis natomis ir jau devintą kartą pakvies visus į dainuojamosios poezijos festivalio „Senamiesčio žiogas“ atidarymą. Birželio 4 dieną, 19 val., pačioje senamiesčio širdyje įsikūrusiame Ryšių kiemelyje „837“ vyks pirmasis šio sezono koncertas.

Atidarymo renginyje pakilią nuotaiką kurs gausus būrys geriausių dainuojamosios poezijos atstovų. Dalis festivalio gerbėjų, išgirdę inicialus Aidas Giniotis iškart pagalvoja apie „Keistuolių teatrą“. Ir ši mintis yra labai teisinga, juk Aidas, kartu su keliais kolegomis įkūrė ir šiuo metu vadovauja šiam teatrui. Į festivalį vienas žymiausių Lietuvos bardų atneša savo mažus spektaklius, kurie įsikūnija į kiekvieną jo atliekamą dainą. Atidarymo metu klausytojams autorius dovanos ne tik visiems gerai žinomas, šlageriais tapusias dainas iš „Keistuolių teatro“ spektaklių, bet ir savo autorinių dainų.

Festivalyje taip pat pasirodys nuostabus duetas –  džiazo vokalo virtuozė Neda Malūnavičiūtė ir dainuojamosios poezijos žanrą atstovaujantis aktorius  Olegas Ditkovskis. Klausytojus jie panardins į muzikinius malonumo pūkus bei pakylės aukščiau dangaus. Idealiai derantis duetas atlieka prasmingas, verčiančias susimąstyti dainas apie gyvenimo prasmę, amžiną meilę ir neišvengiamą mirties akimirką, subtiliais balsais ir fleitos improvizacijomis sukuria neapsakomą skambesį. Nuoširdus atlikimas ir tikėjimas ištransliuojamu tekstu nepaliks abejingų.

Vyriško maksimalizmo ir jaunatviško nerūpestingumo atmosferą kurs jaunosios kartos bardas,  2008 m. apdovanotas Sauliaus Mykolaičio vardo premija,  Mindaugas Ancevičius su grupe. Atlikėjas dainuoja ne tik garsių Lietuvos poetų eilėmis, bet karts nuo karto ištransliuoja ir savo kūrybos dainų. Jo muzika tvirta ir impulsyvi, klausytojų širdis pasiekti padeda stipri atlikėjo vidinė energija.

Merginoms ir moterims bus kur akis paganyti: scenoje pasirodys trijų žavių vyrukų grupė „Pramanai“, dainuojanti tik savo kūrybos dainas. Kaip patys teigia, jie neatėjo kurti legendų, jie atėjo groti. Tuo galėsite įsitikinti klausydami bliuzo, kantri, roko, fanko, džiazo, pop, bei indie stiliumi persisunkusių jų dainų, kuriose atskleidžiamas jauno, bet rimtai į pasaulį žiūrinčio žmogaus požiūris. Nors tekstai išskirtinai vyriški, tačiau kažką artimo juose gali atrasti kiekvienas.

Kol tėveliai mėgausis muzikos garsais, mažiesiems neteks nuobodžiauti. Ryšių kiemelyje „837“ įsikurs ekologiškos kūrybinės dirbtuvės, kuriose “Paukščio spinta” kvies vaikučius sudalyvauti kūrybinėse keramikos dirbtuvėlėse “Kaip pas močiutę virtuvėje…”. Vaikai bus supažindinami su vienu seniausių amatų ir užsiėmimo metu lipdys iš molio masės.

Bilietus platina „Tiketa“, renginio pradžia – 19 val., trukmė – 3 val., vaikai iki 6 metų įleidžiami nemokamai.

Tekstą parengė Justina Markevičiūtė 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: