Andrius Kaniava / © M. Kiaušaitės nuotr.

Kartu su vasara įpusėjo ir devintojo sezono festivalio „Senamiesčio žiogas“ koncertai. Kad nebūtų taip liūdna, jog vasaros dienų lieka vis mažiau, „Senamiesčio žiogas“ kviečia visus į svečius. Liepos 23 d. 19 val. visi tikros muzikos mylėtojai renkasi Ryšių kiemelyje „837“, kur senamiesčio kerai, atviras dangus ir išjausti dainuojamosios poezijos tekstai belsis į kiekvieno širdį, neleisdami liūdėti, kad vasara jau eina į pabaigą.

Simboliška, bet trečiąjį koncertą papuoš trys itin gerai visiems žinomi Lietuviškos muzikos atstovai, kurie dalinsis savo autorinėmis, bei visiems puikiai žinomomis dainomis.

„Keistuolis“, vyresniems klausytojams puikiai menamas kaip Šiaudinė Kaliausė iš „Geltonų plytų kelio“ – taip, tai Andrius Kaniava. Kartu su Kaliausės vaidmeniu iš paskos sekanti citata, kad svarbiausia yra įžvelgti stebuklą paprastuose dalykuose, puikiai apibūdina atlikėjo pasirodymus. Energingas, charizmatiškas, humoro jausmo nestokojantis atlikėjas savo dainomis leidžia klausytojui įžvelgti stebuklą čia ir dabar, besiklausant ritmingų melodijų ir prasmingų tekstų. Į festivalį atlikėjas atvyksta kiekvienais metais, šiemet kartu su juo ant scenos lips muzikantai Sigitas Mickis ir Aleksandras Ten. Andrius Kaniava ir grupė savo dainomis padovanos klausytojams pozityvo užtaisą, kuris išsilaikys net ir koncertui pasibaigus.

Organizatorių archyvo nuotr.

Kaip visiška priešprieša aktyviam ir vyriškam kolektyvui ant scenos kils gležna ir ramybe alsuojanti atlikėja Ieva Narkutė. Nors šiai jaunai merginai charizmos netrūksta, jos dainos melancholiškos, su liūdesio prieskoniu. Asmeniniai išgyvenimai, perteikti dainos tekstais yra artimi kiekvienam iš mūsų, todėl atlikėjos muzika nepalieka abejingų. Jaunos merginos ir juodai baltų klavišų draugystė jaudina iki širdies gelmių, tyliai įžengia į klausytojo asmeninę erdvę ir ten pasilieka. Atlikėja, festivalyje dalyvaujanti nuo pirmųjų jo dienų, savo muzikos nesisavina, atvirkščiai, siekia, kad ištransliuota daina apsigyventų klausytojo širdyje. Nuoširdumas ir atvirumas, jaučiami nuo pirmųjų akordų, sukuria jaukumą ir norą, kad muzika nesibaigtų.

Organizatorių archyvo nuotr.

Šalia festivalio senbuvių – staigmena. Jaunas merginų duetas Giedrė Nalivaikaitė (vokalas, melodika, metalofonas, kazoo, barškučiai) ir Elena Augustinaitė (ukulele, gitalele, vokalas) pasivadinusios grupe „Elle G“, festivalio „Senamiesčio žiogas“ klausytojus džiugins ne tik savo kūrybos dainomis, bet ir visiems puikiai žinomomis tarpukario, 3 – 8 dešimtmečių dainomis, kurias perdainuoja ir pateikia per savo muzikos suvokimo prizmę. Retro dainos sukuria tokią aurą, kad jų su malonumu klausosi ne tik vyresnio amžiaus klausytojai, bet ir jaunosios kartos atstovai. Perdainuotos senelių dainos, suartina abi kartas. Kažkada patefonuose skambėjusios dainos, senamiesčio fone suskambės naujai.

Kaip visada, nebus pamiršti ir mažieji klausytojai, jie galės išbandyti savo kūrybiškumą ekologiškose dirbtuvėse, kur „Paukščio spinta“ kvies vaikus sudalyvauti „Paslapčių dėžutės“ gaminimo dirbtuvėlėse.

© Karolio Lodos nuotr.

Jei dar nesugalvojote, kaip galima pažymėti vidurvasarį, arba jei norite tiesiog jaukiai praleisti dar vieną gražų vasaros vakarą – „Senamiesčio žiogas“ kviečia į svečius. Ryšių kiemelis „837“ pasirūpins jaukia vieta, maistu ir gėrimais, „Senamiesčio žiogas“ pasirūpins nuostabiais atlikėjais ir gera muzika, o Jums lieka vienas rūpestis – pasipuošti nuoširdžia šypsena, susirasti draugų į kompaniją ir su glėbiu pozityvo liepos 23 dieną atvykti į trečiąjį dainuojamosios poezijos festivalį „Senamiesčio žiogas“. „Susitikim, patirkim muzikos stebuklą visi kartu“, kviečia festivalio organizatoriai.

Tekstą parengė Justina Markevičiūtė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: