© J. Danieleviciaus nuotr.

Kovas jau įpusėjo ir miškuose pražydusios žibutės skelbia tikrai pasirodžiusį pavasarį. Tokiu metų laiku labiau nei bet kada įprasta žmogaus širdyje sužydėti ir tam tikriems sentimentams, romantikai, atvirumui. Atsiranda vis daugiau akimirkų, kai norisi dainuoti apie laimingą ar skaudžią meilę, gyvenimą, svajones ir visu tuo dalytis su kitais. Taip pirmą pavasario mėnesį palydės grupė „Aktorių trio“ – kovo 26 d. bardai surengs pasirodymą „Renginių oazėje“, Kaune.

„Aktorių trio“ – tai itin didelės sėkmės sulaukusi grupė, subūrusi tris skirtingas asmenybes, tris bičiulius, tris aktorius – Kostą Smoriginą, Olegą Ditkovskį ir Saulių Bareikį, – kurių kiekvienas yra svarbi bei viena kitą papildanti šio trio dalis. Kartu groti jie pradėjo prieš 25 metus ir daugelis išgirdę tikrai atpažįsta tokias jų atliekamas dainas, kaip „Žalia žalia“, „Aš mylėjau tave tau nežinant“, „Draugams“ ir kt. Kaip teigia Kostas Smoriginas, kito tokio trio nėra – bent jau Europoje. „Sakyčiau, jog šioje plotmėje esame unikalūs. Skiriasi mūsų pasaulėžiūra, grojimo maniera – juk nė vienas nesame profesionalus muzikantas, tad ir kiekviena gitara skamba kitaip… Visgi bendrą kalbą randame. Turbūt todėl, kad visi trys muzikuojame ir rašome autorines dainas nuo ankstyvos jaunystės“ – pasakoja K. Smoriginas.

Dainomis aktoriai atvirauja jautriomis ir daugeliui svarbiomis temomis. Trise, skambindami gitaromis bei vienas kitam pritardami žemais balsais, jie virpina žmonių širdis, iš atminties prikeldami tolimos praeities prisiminimus arba sužadindami ateities lūkesčius. Atliekamais kūriniais jie mezga pokalbius – „pabūk, pabūk dar senas drauge“, išreiškia slapčiausiose širdies kertelėse paslėptus jausmus – „aš mylėjau tave tau nežinant“ ir tarsi suteikia drąsos savo klausytojams daryti tą patį – būti atviriems, pasidalinti tuo, kas glūdi kiekviename, bet ne visada būna išgirsta.

Organizatoriai VšĮ „Idėjų garažas“ kviečia artėjančią kovo pabaigą užbaigti pramingu ir įspūdingu pasirodymu, o atlikėjai pažada scenoje skambėsiant nepakartojamas gitarų garsais kuriamas melodijas bei reikšmingomis temomis atvirai kalbančius dainų žodžius, kurių klausytojai nepamirš dar ilgai.

Bilietus platina Tiketa.lt. Koncertas vyks kovo 26 d., ketvirtadienį, pradžia – 19 val., trukmė – dvi valandos, vieta – „Renginių Oazė“, Baltų pr. 16, Kaunas.

Pranešimą parengė Rūta Narkevičiūtė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: