Parodos plakatas

Liepos 8 d. 17.30 val. meno galerijoje „KAUNO LANGAS“ (M.Valančiaus g. 5, Kaunas) atidaroma tarptautinio stiklo simpoziumo metu sukurtų darbų paroda.

Jau ne vienerius metus Kauno Justino Vienožinskio menų fakultetas vasaros laikotarpiu virsta šurmuliuojančia meno ištroškusių žmonių jūra – dekanės dr. Sigitos Saulėnienės dėka čia vyksta įvairūs plenerai. O šiemet Justino Vienožinskio menų fakulteto stiklo studija pirmą kartą organizuoja tarptautinį stiklo simpoziumą „PAJAUSK STIKLĄ x FEEL THE GLASS – 2015“. Simpoziumas ypatingas ne tik tuo, jog vyksta „Pelėdų kalne“ – itin reikšmingoje menininkams istorinėje aplinkoje, bet ir todėl, kad čia susirinko stiklą mylintys ir savo žiniomis norintys dalintis menininkai.

Simpoziumo kuratorės Sigitos Grabliauskaitės dėka šiame simpoziume dalyvauja ir skirtingas mokyklas atstovauja menininkai:

1. Ed van Dijk – žymus stiklo menininkas /Nyderlandai.

2. Roma Zareckienė – netradicinės tekstilės menininkė, edukologijos ekspertė. Ukmergės meno mokyklos dailės skyrius /Lietuva.

3. Ieva Paltanavičiūtė – dailininkė- vitražistė. Vilniaus dailės akademija, Monumentaliosios tapybos ir scenografijos katedra; Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokykla /Lietuva.

4. Sigita Grabliauskaitė – žymi stiklo menininkė. Kauno kolegija, Justino Vienožinskio menų fakultetas, stiklo studija /Lietuva.

Edukacinis simpoziumo aspektas (teorinė simpoziumo dalis- menininkų kūrybos pristatymai) perauga į betarpišką bendravimą, dalinimąsi individualia patirtimi. Taip randasi sukauptų žinių apie šią ypatingą medžiagą subtilybių sklaida ir netikėti eksperimentai.

Simpoziumo metu, per itin trumpą laiką moliravimo technika sukurtos stiklo skulptūros – stikle sustingusios menininkų rankos, veidai, pėdos ir konceptualios mintys žavi individualiu braižu ir, net ir patiems menininkams atsiskleidusiomis netikėtomis galimybėmis. Kūryboje naudotos autorinės technologijos kviečia ne tik stiklo žinovus, žingeidžius menininkus, bet ir visus žiūrovus paspėlioti ir apmąstyti nepaprastą stiklo skulptūros gimimą: ar tu tikrai žinai apie stiklą???

Paroda veiks iki liepos 23 dienos.

Parodos rengėjai – Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultetas

Organizatorė ir kuratorė –  Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto Dekoratyvinės katedros vedėja, stiklo studijos vadovė doc. Sigita Grabliauskaitė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: