Liepos 9 d. Kauno Pažaislio vienuolyne suskambės onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams skirtos melodijos – čia vyks koncertas „Sveik su muzika“. Vieno iš koncerto organizatorių, projekto „Gėrio menas“ iniciatoriaus Vytauto Kernagio teigimu, vasariškas ir šviesus renginys – galimybė susiburti ne tik mažiesiems ligoniams ir jų šeimoms, bet ir visiems palaikantiems. Tikimasi, kad renginys taps dar viena kūrybinių dirbtuvių „Gėrio menas“ tradicija.

Kauniečiams ir miesto svečiams skirtame nemokamame renginyje pasirodys operos solistas Liudas Mikalauskas, kompozitorius Andrius Kulikauskas ir aktorius bei bardas Gediminas Storpirštis. Renginį vainikuos „Ugnies šou“, organizuojamas „Viduramžių pasiuntinių“.

Pasak V. Kernagio, idėja surengti koncertą kilo žiemą, kuomet projekto „Gėrio menas“ organizuojamos kūrybinės dirbtuvės, skirtos onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, persikėlė iš ligoninės į naujas erdves. „Ugnies šou“ su fakyrais Santariškių Vaikų ligoninės kieme ir muilo burbulų šventės iniciatyvos sulaukė didelio vaikų susidomėjimo.

„Neįprastos pramogos padeda mažiesiems ligoniams atsipalaiduoti, pasisemti gerų emocijų ir bent trumpam pamiršti ligoninės rutiną. Nusprendėme, kad vasarą vaikus kviesime į didelį renginį gamtoje, ir tada gimė mintis surengti koncertą “Sveik su muzika“, – sako vienas koncerto organizatorių.

Renginys vyks Pažaislio vienuolyne įsikūrusiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“. Ši vieta pasirinkta neatsitiktinai – „Gėrio meno“ ir „Monte Pacis“ iniciatyva nuo birželio pradžios onkologinėmis ligomis sergantys vaikai ir jų tėvai gali šioje istorinėje vietoje leisti savaitgalius.

„Poilsis itin svarbus onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams ir jų tėvams. Išskirtinė Pažaislyje tvyranti atmosfera padeda pailsėti visai šeimai. Linkėdami mažiesiems ligoniams sveikti dar greičiau, nusprendėme ne tik išnaudoti galimybę juos priimti savaitgalio reabilitacijos metu, bet ir kartu su projektu „Gėrio menas“ ėmėmės koncerto idėjos“, – sako sveikatingumo komplekso „Monte Pacis“ direktorė Indra Ramanauskienė.

I. Ramanauskienės teigimu, neabejojama, kad koncertas „Sveik su muzika“ gamtos apsuptyje pritrauks daugelio geros valios žmonių dėmesį ir paskatins prisidėti prie onkologinėmis ligomis sergančiais vaikais besirūpinančių iniciatyvų.

„Puiki komplekse įrengtų erdvių akustika dovanos gražų muzikos reginį ir suteiks laiko apmąstymams, kaip kiekvienas mūsų galėtų palengvinti onkologinėmis ligomis sergančių vaikų kasdienybę“, – teigia „Monte Pacis“ direktorė.

Koncerto metu vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis, jų tėvams ir visiems geros valios žmonėms, norintiems smagiai praleisti laiką, taip pat bus pasiūlyta prisidėti prie edukacinių kūrybinių dirbtuvių ir išreikšti savo paramą „Gėrio meno“ iniciatyvoms.

„Gėrio menas“ – nuo 2010 m. veikiančios nuolatinės kūrybinės dirbtuvės onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Penktus metus skaičiuojančio projekto „Gėrio menas“ metu vyksta edukaciniai užsiėmimai vaikams kartu su įvairių sričių menininkais, kultūros bei meno organizacijomis. Jų metu ugdomi onkologinėmis ligomis sergančių vaikų ir jaunimo kūrybiškumas, meniniai ir bendrieji įgūdžiai. Projektą organizuoja Vytauto Kernagio labdaros ir paramos fondas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: