pexels.com nuotr.

Sulaukus Kauno miesto tarybos pritarimo, senamiestyje netolimoje ateityje bus pradėta Lietuvos krepšinio namų statyba. Netoli nuo Sporto muziejaus iškilsiančiame pastate planuojama įrengti krepšinio muziejų, administracines patalpas, renginių ir konferencijų sales.

„Tai būtų puiki atrakcija turistams ir įkvėpimo šaltinis jaunimui“, – tvirtino Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

„Lietuva nusipelnė atidaryti krepšinio namus, kuriuose moderniai ir šiuolaikiškai būtų pateikiama šalies krepšinio istorijos medžiaga, video, 3D ir kitų informacinių technologijų dėka būtų galima pateikti virtualų turą nuo krepšinio atsiradimo pasaulyje, o apie krepšinio vystymą ir Lietuvos krepšinio istoriją pasakoti vienoje erdvėje“, – teigia LKF atstovai.

Skaičiuojama, jog projekto įgyvendinimui reikėtų skirti apie 1,5 mln. eurų siekiančią sumą. Pinigus žadama surinkti pardavus krepšinio federacijos turimus vertybinius popierius, dabartines biuro patalpas, o likusią trūkstamos sumos dalį surinkti iš privačių rėmėjų.

Dviejų aukštų pastate ne tik įsikurtų federacija, bet ir būtų eksponuojami didžiausi šalies krepšinio laimėjimai, pristatoma krepšinio istorija.

„Jeigu miesto tarybos nariai pritars šiam sumanymui, nematau jokių problemų, kodėl jis negalėtų būtų įgyvendintas. Tiesa, pati savivaldybė savo pinigų į šį projektą neinvestuotų“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: