Organizatoriu archyvo nuotr.

Balandžio 25 dieną Kaune pirmą kartą organizuojamas „Ąžuolyno bėgimas“. Organizatoriai tikisi, kad šis renginys, skirtas tiek profesionaliems sportininkams, tiek mėgėjams ar visai šeimai, paskatins gyventojus daugiau sportuoti ir aktyviai leisti laiką. Tikimasi, kad motyvacijos suteiks ir prizų gausa.

Rungtys visai šeimai

„Mūsų pagrindinis tikslas – sportuojantis ir sveikas žmogus. Norime, kad į šias varžybas atvyktų ne tik bėgimo profesionalai ar mėgėjai, bet, kad sporto malonumą galėtų pajausti ir patys mažiausieji. Darželinukai ir pradinių klasių moksleiviai galės dalyvauti 100 metrų bėgime, o vyresnius moksleivius, išbandyti savo jėgas 400 metrų distancijoje“, – pasakojo Giedrius Bielskus, renginį organizuojančio S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius.

Pasak organizatorių, 100 metrų vaikučių bėgimo nugalėtojų taurės atiteks greičiausiam darželinukui, pirmokui, antrokui, trečiokui ir ketvirtokui. „Ąžuolyno bėgimo“ taurėmis apdovanoti bus ir 400 metrų moksleivių bėgimo nugalėtojai.

„Tikime, kad vaikai po varžybų ilgam atsimins patirtą malonumą ir dažniau norės laisvalaikį leisti aktyviai bėgiojant, ruošiantis kitoms varžyboms, o ne saulėtą dieną sėdėti namuose prie kompiuterio, telefono ar televizoriaus“, – svarstė G. Bielskus.

Žmonų nešimo varžybos

„Ąžuolyno bėgimo“ organizatoriai parengė ir linksmų rungčių vaikus atsivežusiems tėvams. Tėvai su dar vežimėlyje esančiomis atžalomis galės varžytis 400 metrų šeimų bėgime. Ar vaikams rodyti pavyzdį dalyvaujant žmonų nešimo varžybos.

„Šios rungtys skirtos linksmai praleisti laiką tėvams ir sustiprinti pasitikėjimą vienam kitu. Visgi dalyvaujant žmonų nešimo rungtyje reikia partnerių pasitikėjimo, o sėkmingai pasiektas finišas tampa dar viena bendrai pasiekta pergale, kurią bus linksma prisiminti ir po daugelio metų“, – tvirtino S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas.

400 metrų šeimų bėgimo prizininkai bus apdovanoti „SIL“ sveikatingumo klubo šeimų abonementais ir Rimanto Kaukėno paramos grupės įsteigtais abonementais apsilankyti Kauno plaukimo centre.

Žmonų nešimo nugalėtojų laukia galimybė 1 dieną praleisti važinėjant nauju hibridiniu automobiliu iš „Autotojos“ salono. Nugalėtojams ir kitiems šios rungties prizininkams taip pat bus suteikta galimybė apsilankyti Kauno plaukimo centre.

Organizatorių archyvo nuotr.

Greičiausiems – išskirtiniai medaliai

„Norėdami sportininkus ir mėgėjus paskatinti aktyviai sudalyvauti pusės maratono, 10 ir 5 kilometrų varžybose surinkome solidų prizinį fondą, sukūrėme unikalius, 11 centimetrų skersmens stiklinius „Ąžuolyno bėgimo“ medalius. 60 šių medalių įteiksime greičiausiai įveikusiems pusės maratono, 10 ir 5 kilometrų distancijas (10 vyrų ir moterų iš kiekvienos rungties)“, – pasakojo G. Bielskus.

Sportinių distancijų ir Lietuvos studentų kroso čempionato prizininkai bus apdovanoti pasaulyje gerai žinomos sportinės aprangos gamintojos „hummel“ įsteigtais dovanų čekiais. Pusės maratono nugalėtojai bus apdovanoti 500 eurų, 10 kilometrų nugalėtojai 300 eurų, o 5 kilometrų – 100 eurų čekiais. Atminimo dovanomis bus apdovanoti ir greičiausiai pusmaratonio distanciją įveikę  savo amžiaus grupių dalyviai. Taip pat visiems, pasiekusiems finišą per numatytą laiko limitą, išskyrus 5 km „Fun run“ dalyviams, bus įteikti „Ąžuolyno bėgimo“ atminimo medaliai.

Organizatorių archyvo nuotr.

Susirinkusių laukia šventė ir pramogos

Saulėtą šeštadienio popietę renginio dalyviai galės ne tik išmėginti savo greitumą ar ištvermę varžybose, bet ir pasiklausyti muzikos, susipažinti su Kraujo centro, Šaulių sąjungos, Rimanto Kaukėno paramos fondo ir asociacijos „Padedu augti“ veiklomis. Taip pat atlikti gerą darbą ir tapti kraujo donorais.

„Renginio metu bus galima  išbandyti karinę techniką ir žinoma paragauti kareiviškos košės. Vaikams bus įrengta aikštelė, kurioje jie galės žaisti įvairius žaidimus, šokinėti ant batutų. „SIL“ sveikatingumo klubo treneriai bėgimo metu tris kartus surengs interaktyvias treniruotes. Vyks mugė.“, – pasakojo organizatorius.

Dalyviams ir jų palaikyti susirinkusiems artimiesiems koncertuos, merginų trio „Easy“, vaikų grupė „Medutis“. O po iškilmingų apdovanojimų, dalyvių lauks Karinos Krysko ir legenda tapusios grupės – „Rondo“ koncertas. Gerą nuotaiką užtikrins renginio vedėjas – Vitalijus Cololo.

Renginio programa:

11:00 val. – pusės maratono (21,097 km);

11:15 val. -10 km;

11:15 val. – 5km;

11:15 val. – Fun Run 5 km (be laiko skaičiavimo);

13:30 val. – Lietuvos studentų kroso čempionatas Jono Pipynės ir Felicijos Karoblienės taurėms laimėti;

15:10 val. – 400 m (moksleivių rungtis);

15:10 val. – 100 m (paruošiamųjų ir pradinių klasių moksleiviai);

15:20 val. – 400 m šeimų bėgimas;

15:20 val. – žmonų nešimo rungtis;

15:40 val. – nugalėtojų apdovanojimai ir koncertas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: