© Matulevičiaus nuotr.

Prieš didžiąją Anglijos ir Lietuvos futbolo rinktinių dvikovą TonyBet futbolo ekspertai pateikė savo prognozes apie galimą penktadienio mačo baigtį.

Jų teigimu, Lietuvos rinktinė gali pateikti siurprizų: „Taškai Wemblyje tikrai nebūtų didelis siurprizas, nors daug kam taip galėtų pasirodyti. Mūsiškiai yra nugalėję ne vieną galingą Europos komandą, todėl ir mače su Anglija galime tikėtis teigiamo rezultato“, – optimistiškai į lietuvių galimybes žvelgia TonyBet bukmekeris Marius Zalensas.

Pirmiausia kalbant apie Lietuvos rinktinė rezultatus, žaidžiant su aukščiausio kalibro žemyno komandomis, verta paminėti 2003-iais metais iškovotas lygiąsias su Ispanijos rinktine, bei tais pačiais metais Vokietijoje 1:1 pasibaigusį susitikimą su šeimininkų rinktine, po kurio įvarčio autorius lietuvių gretose, Tomas Ražanauskas net buvo paskelbtas Europos savaitės žaidėju.

Tarp įsimintinų mūsiškių rezultatų taip pat yra ir 2006-ųjų rudenį Italijoje 1:1 pasibaigęs mačas su tuometiniais pasaulio čempionais italais, bei įspūdinga pergalė išvykoje 2008-aisiais prieš ką tik iš Europos pirmenybių grįžusia Rumunijos komanda.

„Daug kas gali sakyti, kad šios pergalės ar lygiosios – jau praeitis, kad tuomet rinktinėje žaidė geresni futbolininkai, tačiau tai nebūtų tiesa. Po pergalės prieš Rumunus lietuviai vėliau pralaimėjo Farerų salų rinktinei, o atrankoje į 2004-jų Europos pirmenybes mūsiškiai net du kartus buvo sutriuškinti toli gražu ne stipriausios Islandijos rinktinės“, – Lietuvos rinktinės pakilimus ir nuopolius prisiminė Zalensas

„Be abejo, dabartinė mūsų komanda yra labai jauna ir žaisti prieš Angliją jai bus labai sudėtinga, tačiau tai nereiškia, kad reikėtų ginklus sudėti dar prieš švilpuką. Tokios Lietuvos futbolo tendencijos susiklostė per ilgą laiką – esame komanda, kuri gali nugalėti bet ką, bet gali bet kam ir pralaimėti“, sakė TonyBet bukmekeris.

Lyginant abiejų komandų rezultatus jau prasidėjusiame Europos čempionato atrankos cikle, anglų pranašumas – neabejotinas. Jie iškovojo visas keturias pergales ir su 12 taškų pirmauja E grupėje. Tuo tarpu pergalėmis prieš San Mariną ir Estiją atranką pradėjusi mūsų šalies rinktinė vėliau nusileido Slovėnijai ir Šveicarijai, bei su 6 taškais grupėje rikiuojasi ketvirta. Tiesa, antrą ir trečią vietas užimantys lietuvių skriaudikai taip pat turi surinkę 6 taškus po ketverių rungtynių.

Vis dėlto, žvelgiant į bukmekerių pateikiamus skaičius, lietuvių šansai penktadienį iškovoti bent jau lygiąsias, vertinami minimaliai – lažinantis už šią baigtį statomą sumą būtų galima pasididinti aštuonis kartus, tuo tarpu lietuvių pergalė ja tikintiems atneštų net 25 kartus didesnį pelną.

„Galime į pentadienio mačą žiūrėti optimistiškai ir tikėtis, kad tai bus mūsų diena, tačiau vertinant realiai – Anglijos rinktinė yra dešimčia, o gal ir daugiau galvų už mus aukštesnė. Mūsiškių koziriai – kovingumas, siekis įrodyti savo potencialą ir viltis, kad varžovams tą dieną nesiseks ir kad jie mūsų neįvertins. Turint omeny, kad tai yra pirmasis išbandymas po žiemos pertraukos, viskas yra įmanoma“, – lietuvių galimybes apibendrino Zalensas.

Anglijos ir Lietuvos futbolo rinktinių mačas atrankoje į 2016-ųjų Europos čempionatą įvyks jau šį penktadienį, Kovo 27 dieną, legendiniame Londono Wembley stadione. Rungtynių pradžia – 21:45 Lietuvos laiku.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: