Organizatorių archyvo nuotr.

Rugsėjo 5 dieną Kauno Ąžuolyno parke vėl bus rengiamas „Ąžuolyno bėgimas“. Toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgus į pavasarį pirmą kartą rengtos sporto šventės dalyvių ir svečių pageidavimus. Tiesa, antrame „Ąžuolyno bėgime“ bus galima ne tik bėgti, bet ir susipažinti su įvairiomis sporto rūšimis bei padėti onkologinėmis ligomis sergantiems ar anksčiau laiko gimusiems vaikams kovoti už gyvenimą.

Tokios sėkmės nesitikėjo

Pasak renginį organizuojančio VšĮ „S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro“ direktoriaus Giedriaus Bielskaus, juos nustebino visus lūkesčius pranokęs kauniečių ir miesto svečių susidomėjimas šiuo renginiu.

„Tikėjomės, kad kauniečiai išgirs mūsų kvietimą laisvalaikį praleisti aktyviai, bet susirinkę daugiau nei tūkstantis dalyvių mus maloniai nustebino. Išgirdome dalyvių prašymus tokias sporto šventes rengti dažniau tad ir pradedame gražią tradiciją – „Ąžuolyno bėgimą“ rengti du kartus metuose“, – pasakojo „Ąžuolyno bėgimo“ organizatorius, pridurdamas, kad antrojo renginio jau laukia ir žinomos Lietuvos sporto ir pramogų pasaulio žvaigždės.

Pasak G. Bielskaus antrame renginyje bus išlaikomas puikių atsiliepimų sulaukęs renginio formatas. Prie renginio vėl jungiasi pasaulyje gerai žinomas sportinės aprangos gamintojas „hummel“. Renginio sklandumu rūpinsis Lietuvos sporto universitetas.

Įsiklausė į sportininkų pasiūlymus

Dalyvių laukia didelio dėmesio sulaukusios vaikų, šeimų, moksleivių trumpos bei 5 kilometrų „Fun Run“ nemokamos bėgimo distancijos. Šį karta tikimasi ir aktyvesnio dalyvavimo linksmosiose žmonų nešimo varžybose. Sportininkai taip pat galės rungtis 10 ir 5 kilometrų distancijose, o pusės maratono distanciją pakeis 15 kilometrų trasa. Toks sprendimas buvo priimtas pasitarus su profesionaliais bėgikais.

„Vos už savaitės, po „Ąžuolyno bėgimo“ vyks Vilniaus maratonas, kuriam ruošiasi dauguma Lietuvos ilgųjų nuotolių bėgikų. Pasitarėme su jais ir nusprendėme trumpinti savo ilgiausią distanciją iki 15 kilometrų. Pasak profesionalių sportininkų, tai bus idealus atstumas, leisiantis paskutinį kartą save išbandyti trasoje ir pasiruošti už savaitės laukiančioms svarbioms varžyboms“, –  pasakojo G. Bielskus.

Organizatoriai tikina, kad trasos nekeis ir dalyviams vėl leis pasigrožėti besikeičiančia Ąžuolyno parko gamta ir daugeliui dalyvių atradimu tapusiais Žaliakalnio gatvių vaizdais.

Kvies padėti vaikams

Organizatoriai tiki, kad „Ąžuolyno bėgimo“ dalyviai noriai palaikys ir naujovę – dalyviai registruodamiesi į bėgimus galės atlikti gerą darbą, norima pinigų suma paremti tuos, kuriems labai reikia visų paramos ir dėmesio.

„Norime, kad mūsų renginys ne tik skatintų visus sportuoti, aktyviai leisti laisvalaikį, bet ir suteiktų galimybę padėti tiems, kuriems labai reikia visų mūsų palaikymo ir paramos. Dalyviai galės skirti paramą, kuri bus skiriama padėti anksčiau laiko gimusiems ar su onkologinėmis ligomis kovojantiems vaikams ir jų šeimoms“, – pasakojo G. Bielskus.

Kad surinkta parama pasiektų tuos, kuriems ji labiausiai reikalinga pasirūpins Rimanto Kaukėno paramos grupė ir asociacija „Padedu augti“.

Susirinkusius kvies išbandyti ir kitas sporto šakas

Rudens „Ąžuolyno bėgime“ karaliaus ne tik bėgimas. Siekdami įgyvendinti savo tikslą ir pratinti miestiečius prie aktyvaus laisvalaikio praleidimo būdo, organizatoriai į renginį kviečia ir kitų sporto šakų specialistus.

„Rudens pradžioje, moksleiviams sugrįžus į mokyklas, daugelis pradeda ieškoti įvairios užklasinės veiklos. Tai dažniausiai būna daroma ieškant informacijos internete, skaitant įvairius lankstinukus ar per draugų rekomendacijas. Mes į „Ąžuolyno bėgimą“ kviečiame  įvairių sporto klubų, būrelių atstovus, kurie leis gyvai išbandyti ir susipažinti su įvairiomis sporto šakomis, tai bus tarsi atvirų durų diena šventės dalyviams ir lankytojams“, – apie naujovę pasakojo S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: