Sauliaus Čirbos nuotr.

Liepos 5 dieną Vilniuje, “Credit24 arenoje” prie Baltojo tilto, R. Europos paplūdimio tinklinio čempionato (EEVZA) vyrų etape „Lithuania Open“ nugalėtojais tapo Edgaras Tocis su Rihardu Finsteriu.

Latvijos atstovai finale 2:0 (21:19, 21:18) nugalėjo Rusijos porą Aleksandrą Likholetovą ir Ilją Lešukovą. Bronzos medalius iškovojo dar viena Latvijos komanda Martinas Plavinas ir Hermanas Egleskalnis, 2:1 (21:18, 19:21, 15:10) įveikę savo tėvynainius Ruslaną Sorokiną ir Aleksandą Solovėjų.

Aleksandro Likholetovo ir Iljos Lešukovo pora užtikrintai nužingsniavo visą kelią nuo pat kvalifikacinio turnyro iki finalo, nepatyrę nė vieno pralaimėjimo ir pakeliui nugalėdami lietuvius Martyną Miliuką ir Gilbertą Kerpę, lenkus Maciejų Kosiaką ir Maciejų Rudolą bei latvius Haraldą Regzą su Armandu Aboliniu.

Latviai Edgaras Tocis su Rihardu Finsteriu savo pasirodymą turnyre taip pat pradėjo nuo kvalifikacinės atrankos, kurią sėkmingai įveikė. Pagrindiniame turnyre jie antrame rate patyrė nesėkmę prieš Aleksandrą Solovėjų ir Ruslaną Sorokiną, tačiau vėliau iškovojo tris iš eilės pergales ir sėkmingai atkeliavo iki finalo.

Lietuvos atstovai R. Europos čempionato etape prizinių vietų nepelnė – Arnas Rumševičius su Luku Každailiu pasidalino 9-12 vietas, o Tomas Staševičius su Arūnu Kirsniu, Martynas Miliukas su Gilbertu Kerpe ir Andrius Gaidys liko 13-16.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: