Organizatorių archyvo nuotr.

Rugpjūčio 1-15 dienomis Pociūnuose (Prienų rajonas) vyks Pasaulio sklandymo čempionatas 13,5 m klasėje. Čempionate dalyvaus 7 šalių atstovai: Italijos, Slovakijos, JAV, Rusijos, Prancūzijos, Lenkijos ir Lietuvos.

Pasak Lietuvos sklandymo sporto federacijos prezidento Vytauto Sabeckio, tai pirmasis šios klasės pasaulio čempionatas ir jis patikėtas organizuoti būtent Lietuvai.

LSSF federacijos prezidentas pabrėžė, jog šis čempionatas bus išskirtinis dar vienu aspektu – šešių šalių (Lenkijos, Rusijos, Slovėnijos, Italijos, JAV ir Lietuvos)  sklandytuvų gamintojai varžysis dėl įsitvirtinimo rinkoje.

Čempionate dalyvaus daug patyrusių pilotų, o tarp jų ir daugkartinis pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas ir nugalėtojas Sebastian Kawa iš Lenkijos.

Kartu su Pasaulio čempionatu Pociūnuose vyks Lietuvos klubinės klasės čempionatas bei 2016 metų Pasaulio sklandymo čempionato klubinėje, standartinėje ir 20 m klasėse prieš čempionatines varžybos.

LSSF prezidentas kviečia visus apsilankyti Pociūnuose ir ne tik stebėti Pasaulio ir Lietuvos čempionatų sklandytuvų skrydžius, bet ir patiems išbandyti žmogaus sukurtų „paukščių“ sklandymą padangėje.

Apie Lietuvos sklandymo federaciją

LSSF vienija 12 Lietuvos sklandymo klubų. Nuo 2001 m. federacija Pociūnuose organizuoja Pasaulio (2001, 2015) ir Europos (2004, 2007, 2009, 2011) čempionatus.

2016 m. Pociūnuose vyks ir 34 Pasaulio sklandymo čempionatas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: