© Augusto Četkausko nuotr.

Lietuvos moterų tinklinio rinktinė metė rimtą iššūkį 2017 metų Europos čempionato atrankos pirmojo etapo antros grupės turnyro Alytuje favoritėms. Lietuvės paskutinėse rungtynėse sekmadienį 2:3 (25:21, 25:21, 8:25, 18:25, 8:15) pralaimėjo Bosnijos ir Hercegovinos komandai bei patyrė trečiąją nesėkmę.

Lietuvos komanda sėkmingiau pradėjo rungtynes ir turėjo iniciatyvą savo rankose. Pirmavusios beveik visą laiką, mūsiškės laimėjo pirmą setą 25:21.

Galingai lietuvaitės pradėjo ir antrąjį setą (8:4). Nors bosnėms šiose rungtynėse buvo būtina pergalė, lietuvės neleido varžovėms perimti iniciatyvos ir sugebėjo laimėti dar vieną setą.

Vėliau ant bedugnės krašto atsidūrusios bosnės įjungė aukštesnę pavarą ir ėmė dominuoti aikštėje. Trečiąjį ir ketvirtąjį setus užtikrintai laimėjusi Bosnijos ir Hercegovinos komanda išlygino rezultatą ir ekipoms teko žaisti lemiamą setą. Jame taip pat pranašesnės buvo bosnės, kurios ir šventė pergalę.

Ši pergalė leido Bosnijos ir Hercegovinos rinktinei grupėje užimti pirmąją vietą ir patekti į kitą etapą.

Lietuvos rinktinei 13 taškų pelnė Erika Kliokmanaitė, po 11 – Neringa Grikštaitė ir Viltė Makauskaitė, 8 – Gintarė Mackevičiūtė, 6 – Karolina Uvarovaitė, po 5 – Monika Šalkutė ir Rūta Staniulytė.

????????????????????????????????????

© Augusto Četkausko nuotr.

„Rinktinės pasirodymas šį savaitgalį buvo neblogas. Žinoma, labai pritrūko vakarykštės pergalės prieš Norvegiją. Pergalė būtų labai motyvavusi mus šiandienai. Šiandien nuo pat pradžių norėjome parodyti viską, ką galime. Laimėti tikrai galėjome. Po dviejų setų įvyko tas pats lūžis kaip ir vakar – per greitai patikėjome pergale ir atsipalaidavome. Nepaisant nesėkmių, manau, kad Lietuvos rinktinė turi gerų perspektyvų, nes su kiekvienais metais įdedama vis daugiau pastangų, turime vis geresnį pasiruošimą ir tikiu, kad rezultatai ateityje gerės“, – teigė viena Lietuvos rinktinės lyderių M. Šalkutė.

Bosnijos ir Hercegovinos komandoje rezultatyviausiai žaidė Edina Begič, kurios sąskaitoje – 27 taškai.

22

© Augusto Četkausko nuotr.

„Jaučiuosi labai blogai, nes šiandien tikėjomės laimėti 3:0. Džiaugtis galiu tik pasiekta pergale. Turnyrą Alytuje vertinu nuostabiai – puiki organizacija, geros komandos. Apie kitą etapą galiu pasakyti tik tiek, kad stengsimės žaisti tinklinį“, – sakė Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės vyriausiasis treneris Goranas Nešičius.

Su 2 taškais lietuvės grupėje liko paskutinės, ketvirtos. Lietuvos tinklininkės anksčiau Alytuje 1:3 pralaimėjo Juodkalnijai ir 2:3 nusileido Norvegijos rinktinei.

Europos salės tinklinio atrankos turnyras Lietuvoje surengtas pirmąjį kartą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: