© Aliaus Koroliovo nuotr. KaunoZinios.lt

Kelerius metus Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) puoselėta krepšinio namų idėja virsta realybe. Šį antradienį Kauno miesto tarybos nariai pritarė modernaus krepšinio muziejaus statyboms miesto Senamiestyje. Kauno miesto savivaldybei tai nekainuos nė euro.

Netoli  Sporto muziejaus iškilsiančiame pastate planuojama įrengti krepšinio muziejų, renginių ir konferencijų sales bei administracines patalpas, kuriose įsikurs LKF.

„Krepšinio namuose bus įrengtas šiuolaikiškas muziejus. Į šį pastatą taip pat persikels Lietuvos krepšinio federacijos administracija. Simbolinę kapsulę su Arvydu Saboniu esame sutarę įkasti kitų metų pavasarį“, – teigė Kauno miesto meras, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ lyderis Visvaldas Matijošaitis.

„Tai bus puiki atrakcija turistams ir įkvėpimo šaltinis jaunimui“, – tvirtino Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Skaičiuojama, jog projekto įgyvendinimui reikės apie 1,5 mln. eurų. Pinigus žadama surinkti pardavus federacijos turimus vertybinius popierius, dabartines biuro patalpas, o likusią trūkstamos sumos dalį surinkti iš privačių rėmėjų.

„Lietuva nusipelnė atidaryti krepšinio namus, kuriuose moderniai ir šiuolaikiškai būtų pateikiama šalies krepšinio istorijos medžiaga, video, 3D ir kitų informacinių technologijų dėka būtų galima pateikti virtualų turą nuo krepšinio atsiradimo pasaulyje, o apie krepšinio vystymą ir Lietuvos krepšinio istoriją pasakoti vienoje erdvėje“, – krepšinio namų idėją pristatė LKF atstovai.

„Šie namai taps puikia vieta visiems norintiems sužinoti daugiau apie mūsų taip mylimą sporto šaką. Neabejoju, kad jie bus patrauklūs ne tik kauniečiams, bet ir miesto svečiams“ , -teigė Kauno miesto tarybos narys Gediminas Vasiliauskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: