© sochi2014.com archyvo nuotr.

Iki Sočio olimpinių žaidynių pabaigos lieka vis mažiau laiko, tačiau likusiomis dienomis niekas nežada pasitraukti iš varžybų be kovos. Šiandien buvo išdalinti net 7 medalių komplektai, taip pat šiandien varžybose pasirodė ir dvi Lietuvos delegacijos sportininkės.

Biatlono vyrų masinio starto rungtynes laimėjo norvegas Emil Hegle Svendsen, o sidabras atiteko prancūzui Martin Fourcade nors tiek pirmosios tiek antrosios vietos laimėtojai trasą įveikė per tokį patį laiką 42:29.1 minutės, tačiau norvegas vos keliais centimetrais buvo greitesnis už prancūzą todėl auksas atiteko jam. Bronzos medaliu pasipuošė čekas Ondřej Moravec.

10000m greitojo čiuožimo varžybose, Nyderlandų sportininkai dar kartą įrodė, jog šioje rungtyje jie yra neįveikiami. Tai jau trečia greitojo čiuožimo rungtis, kurios visus tris medalius laimėjo atletai iš Nyderlandų laimėjo visų prabų medalius. Olimpiniu čempionu ir olimpiniu rekordininku tapo Jorrit Bergsma jis trasą įveikė per 12:44.45 minutės. Tai jau antrasis medalis šiam sportininkui 2014-ųjų Sočio žaidynėse, jis taip pat laimėjo bronzą greitojo čiuožimo:5000m varžybose. Antrąja vieta galėjo džiaugtis Sven Kramer, šiam sportininkui tai taip pat jau antrasis medalis šiose žiemos žaidynėse pirmąjį jis iškovojo taip pat 5000m greitojo čiuožimo rungtyje, tiesa tuomet jis tapo čempionu ir olimpiniu rekordininku. Seven Kramer už aukso laimėtoja buvo lėtesnis 4.57 sekundės.  bronza atiteko Bob de Jong.

Greitojo čiužimo: 3000m moterų estafetės varžybose auksą iškovojo Pietų Korėjos komandą trasą įveikusios per 4:09.498 minutės. Antrąją vietą ir sidabro medalį laimėjo kanadietės, o bronza galėjo džiaugtis Italijos komandą.

Kalnų slidinėjimo moterų didžiojo slalomo aukso medalininke tapo slovėnė Tina Maze jos varžybų laikas buvo 2:36.87 ir už sidabro laimėtoją austrę Anna Fenninger ji buvo greitesnė vos 0,7 sekundės. Bronzos medalį laimėjo vokietė Viktoria Rebensburg. Šiose varžybose dalyvavo ir lietuvė Ieva Januškevičiūtė po pirmojo nusileidimo I. Januškevičiūtė užėmė 71-ąją vietą, tačiau antrojo bandymo metu lietuvaitė nugriuvo ir nefinišavo, į tolimesnį etapą nepatekusi lietuvė bendroje įskaitoje dalinosi 68-71 vietas.

Snieglenčių sporto vyrų kroso rungties čempionu tapo prancūzas Pierre Vaultier, antrąją vietą bei sidabro medalį laimėjo žaidynių šeimininkas rusas Nikolay Olyunin, o bronza atiteko amerikiečiui Alex Deibold.

Šiaurės dvikovės individualiosios rungties nuo didelio kalno laimėtoju tapo norvegas Jørgen Graabak, sidabrą taip pat laimėjo norvegas Magnus Hovdal Moan, nors pastarojo šuolis buvo šiek tiek sėkmingesnis, tačiau bendras laikas buvo geresnis Jørgen Graabak jis trasą įveikė per 23:27.5 minutes. Vokietis Fabian Rießle laimėjo bronzos medalį.

Akrobatinio slidinėjimo šuolių rampą čempionu tapo amerikietis David Wise, jo geriausias rezultatas buvo 92.00. Sidabrą laimėjo kanadietis Mike Riddle su 90.60 taškais, bronzą laimėjo Kevin Rolland iš Prancūzijos su 88.60 taškais.

Šiandien taip pat galėjome stebėti ir lietuvės Agnės Sereikaitės paskutinįjį pasirodymą šiose žaidynėse, moterų greitojo čiuožimo kvalifikacinėje 1000m rungtyje dalyvavusi lietuvė sportininkei nepavyko įveikti kvalifikacinio barjero ir į tolimesnes kovas ji nepateko.

Šiandien medalių kovoje sėkminga diena buvo Norvegijos sportininkams bei Nyderlandų tačiau nei vieni nei kiti vokiečių neišstumia iš lyderių pozicijos. Vokietija su 8 aukso medaliais vis dar pretenduoją į daugiausiai aukso medalių Sočio žaidynėse laimėjusią šalį. Antrąją vietą šiandien gali džiaugtis Norvegijos delegacija su 7 aukso medaliais, o Nyderlandai užima trečiąją vietą su 6 aukso medaliais. Ilgai tarp lyderių trejetuko išbuvusi Kanada šiandien yra tik 9 vietoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: