© sochi2014.com archyvo nuotr..

Iki Sočio žiemos olimpinių žaidynių pabaigos lieką vos kelios dienos, tačiau vis dar galime džiaugtis puikiais sportininkų pasirodymais. Šiandien visose varžybose buvo išdalinti medaliai, išviso jų šiandien buvo išdalinta net 8 komplektai.

Akrobatinio slidinėjimo vyrų kroso rungtyje triumfavo prancūzų sportininkai iškovoję visus tris šios rungties medalius. Pirmąją vietą laimėjo pasaulio čempionas Jean-Frédéric Chapuis, antrąją vieta bei sidabro medaliu galėjo džiaugtis jo kolega Arnaud Bovolenta, o prozos medalis atiteko Jonathan Midol.

Akrobatinio slidinėjimo šuolio rampa moterų varžybose geriausiai pasirodė Maddie Bowman iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Olimpinė čempionė surinko 89 taškus ir už sidabro laimėtoją buvo pranašesnė 3,6 taško. Sidabras atiteko prancūzei Marie Martinod, o bronzos laimėtoja tapo japonė Ayana Onozuka.

Šiaurės dvikovės nuo didelio kalno komandinės rungties olimpiniais čempionais šiandien tapo norvegai. Komandos pergalė Norvegijos olimpiniai delegacijai iškovojo 10-tą aukso medalį. Nors ir ne pirmąją bet garbinga antrąją vieta galėjo džiaugtis Vokietijos slidininkai. O bronzos medalis atiteko Austrijos atletams.

Šiandien įvyko ir moterų akmenslydžio finalas kuriame dėl trečios- ketvirtos vietos susirungė Didžiosios Britanijos rinktinė su Šveicarijos rinktine, o dėl aukso ir sidabro kovojo Švedijos rinktinė prieš Kanadą. Pirmasis akmenslydžio  medalis buvo iškovotas dar anksti ryte kuomet Didžiosios Britanijos rinktinė įveikė Šveicarijos sportininkes rezultatu 6:5 ir užsitikrino sau vietą ant laimėtojų pakilos. Antroji vieta atiteko Švedėms jos buvo sutriuškintos Kanados rinktinės rezultatu 3:6. Pagaliau po ilgos pertraukos Kanados rinktinė vėl gali džiaugtis aukso medaliu šiose Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse.

Šiandien įvyko ir paskutiniosios dailiojo čiuožimo varžybos. Olimpinės čempionės titulą iškovojo rusė Adelina Sotnikova, jos bendras rezultatas buvo 224.59 taško. Labai netikėtai Yuna Kimi iš Pietų Korėjos neapgynė čempionės titulo ir liko tik antra. O bronza iškovojo italė Carolina Kostner.

Medalių varžybose šiandien ir vėl pirmauja Norvegijos olimpinė delegacija. Su 10 aukso medalių norvegai ilgai pirmavusius vokiečius palieką užnugaryje. Vokiečiai nors ir nebėra šiose medalių varžybose lyderiai, tačiau vis dar laikosi pirmaujančiame trejetuke, deja jie yra paskutiniai šiame trejetuke. Į antrąją vietą šiandien išsiveržė Jungtinės Amerikos Valstijos su 8 aukso medaliais, o bendroje įskaitoje jie turi  net 24 medalius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: