© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vilniaus futbolo klubo “Žalgiris” vadovai padavė į teismą to paties pavadinimo krepšinio klubą iš Kauno ir siekia šiam uždrausti naudoti istorinį “Žalgirio” vardą, pranešė portalas 15min.lt.

Vilniaus futbolo klubas nori, kad žodis “Žalgiris” pranyktų nuo Lietuvos krepšinio čempionų marškinėlių, nes neva yra klaidinamai panašus į jų komandos pavadinimą. Taip pat futbolo klubo “Žalgiris” vadovai nori apriboti žodžių junginių “BC Žalgiris” ir “KK Žalgiris” naudojimą bei Kauno “Žalgirio” krepšinio klubo logotipo naudojimą.

Šį faktą portalui patvirtino Vilniaus “Žalgirio” klubo vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė.

Šių metų pradžioje Kauno “Žalgirio” klubas po savo sparnu priglaudė Kauno “Spyrio” futbolo komandą, kuriai suteikė “Žalgirio” vardą ir savo klubo logotipą. Iš pradžių šiam sprendimui neprieštaravo ir Vilniaus futbolo klubas “Žalgiris”, bet vėliau jis pateikė skundą Lietuvos futbolo federacijai, kuri nusprendė, kad Kauno komanda futbolo A lygos čempionate turėtų rungtyniauti “Spyrio” pavadinimu, o dėl “Žalgirio” vardo naudojimo turėtų susitarti abu suinteresuoti klubai.

“Bandėme tartis gražiuoju ir norėjome sėsti prie derybų stalo. Įvyko susitikimas su Vilniaus “FK Žalgirio” vadovais, tačiau jie į jokias kalbas nesileido. Pastaruosius porą mėnesių koncentravomės į sportinę veiklą ir rėmėjų paiešką, todėl futbolo komandos vardo reikalų klausimą buvome nukėlę vėlesniam laikui. Tačiau dabar sulaukėme kvietimo į teismą jau ir dėl krepšinio komandos vardo naudojimo”, – 15min.lt sakė Kauno “Žalgirio” direktorius Paulius Motiejūnas.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: