Solveigos Mykolaitytės archyvo nuotr.

Vienas ryškiausių Lietuvos modelių Solveiga Mykolaitytė (30 m.) šią vasarą tikisi įgyvendinti bent vieną iš ekstremaliųjų savo svajonių – šokti nuo didžiulio aukščio prisitvirtinus guma arba išmokti bangas skrosti banglente.

„Pagalvoju ir apie kitas aktyvias pramogas, bet šios man kol kas įdomiausios, nes neišmėgintos!“, – juokdamasi sako S. Mykolaitytė.

Dailių formų mergina, kaip ir būrys žinomų Lietuvos žmonių, ruošiasi balandžio 24 – ąją vyksiančiam tradiciniam renginiui – „Ąžuolyno bėgimui“. Jai lengvoji atletika – ne naujiena. S. Mykolaitytė yra tituluota šuolininkė į aukštį, iškovojusi ne vieną medalį tiek Lietuvoje rengtose, tiek tarptautinėse varžybose. Modelis apdovanojimų ir diplomų kolekciją saugo iki šiol.

Savo gyvenimą su sportu S. Mykolaitytė pradėjo sieti ketvirtoje klasėje, kuomet su bendramoksliais žaisdavo kvadratą. Gerus fizinius duomenis turinti mergina buvo kviečiama lankyti krepšinio treniruotes, tačiau pasirinko lengvąją atletiką. Šuolis į aukštį S. Mykolaitytei tiko dėl didesnio nei vidutinio jos ūgio. Ji tapo sporto mokyklos auklėtine, atstovaujančia Lietuvą ir užsienyje rengiamose varžybose.

„Kai baigiau mokyklą, reikėjo rinktis, ką veiksiu ateityje. Šuolininkės karjeros dėl sudėtingų traumų ir skausmų nusprendžiau netęsti“, – sakė S. Mykolaitytė.

Sumušimai, sutrenkimai, nugaros maudimas – tai buvo gana dažni jos potyriai. Ypač skausmingai S. Mykolaitytė išgyveno traumą, kurios metu susilaužė nosį.

Solveiga Mykolaityte7

© Kęstučio Venzlausko nuotr.

Sportininkės duonos atsisakiusi mergina aktyvaus gyvenimo būdo nepamiršo. Ji įsitikinusi – jei pamilai sportą, to nepamiršti bei neapleisi niekada.

Modelis neslepia – ji jaučia silpnybę sportinei aprangai bei laisvalaikio drabužiams. Dviračiais, riedučiais važinėjantis, tinklinį, tenisą, bėgimą, irklentes bei daugybę kitų sporto šakų mėgstantis modelis kiekvienai jų turi pritaikytus rūbų ir batelių derinius.

„Nors dažnokai nusiperku naujus aukštakulius, mano spintoje sportinių batelių vis tiek yra daugiau!“, – patikino gražuolė.

Solveiga Mykolaityte

Solveiga Mykolaityte 2

Solveiga Mykolaityte 3

Solveiga Mykolaityte 2

 Solveigos Mykolaitytės archyvo nuotr.

Sužinok daugiau! Spausk čia ir tapk mūsų draugu „Facebook’e“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: