hobbyshop.lt internet svetainės archyvo nuotr.

Artėjant savaitgaliui kyla klausimas – ką veikti šį kartą?.. Naktiniai klubai pabodo, lauke dar šaltoka, o taip norisi nuveikti ką nors smagaus. Išeitis yra – stalo žaidimai!

Tačiau neskubėkite iš spintos gilumos traukti apdulkėjusio „Monopoly“ – turime kur kas smagesnių pasiūlymų. Jūsų dėmesiui 10 stalo žaidimų, ant kurių dulkės nesikaups ilgai.

1. Jungle Speed

Greičio, pastabumo ir reakcijos žaidimas, kuris nepaliks abejingų. Taisyklių beveik nėra – čiumpame ant stalo stovinčią medinę figūrą tuomet, kai mūsų atversta korta sutampa su priešininko korta. Štai ir viskas, galime žaisti.

Viena partija užtruks apie 15 minučių, tačiau žaisti norėsis dar ir dar, ypač vakarėliui įsisiūbavus. Smagu ir tai, kad žaidimą gali žaisti net iki 10 žmonių – vietos užteks visiems.

2. Saboteur

Žaidime bandome įsijausti į gerųjų ir blogųjų nykštukų vaidmenis. Gerieji nykštukai yra stropūs ir sąžiningi – bando kuo greičiau iškirsti tunelį oloje ir pasiekti auksą, kurį draugiškai dalijasi. Tačiau būkite atsargūs! Blogasis nykštukas nugriovė svarbią kelio atkarpą.. O gal sudaužė žibintą, kad negalėtume matyti, kur eiti toliau? Blefuok, įsijausk ir bandyk laimėti! Įdomiausia žaidime tai, kad mes niekada nežinome, kas yra kiti žaidėjai – galime mėginti spėti ar suprasti iš jų veiksmų. Žaisti gali net 10 nykštukų. Neužsisvajok – žaidime tavo geriausias draugas gali būti pats blogiausias nykštukas…

3. Ticket To Ride: Europe  

Jeigu dar nežaidei „traukinukų“, negali savęs vadinti žaidėju. Klasika tampantis žaidimas, kuriame jau reikės šiek tiek pasukti galvą. Renkam spalvotas traukinių korteles, jas keičiam į traukinių vagonus ir bandom geležinkeliais sujungti kuo daugiau miestų. Skamba paprastai? Taip ir yra, tačiau kad laimėtum, reikės ne tik žinoti taisykles, bet ir užkirsti kelią kitam žaidėjui, apsiskaičiuoti, kur tiesti geležinkelį verta labiausiai, o kurio maršruto verčiau atsisakyti. Beje, žaidimas itin populiarus visame pasaulyje – yra rengiami Ticket To Ride čempionatai, kuriuose galima laimėti solidžius prizus. Galbūt kitas čempionas būsi tu?

4. Dixit

Bendravimo, kūrybos ir fantazijos žaidimas. Patiko „Alias“? „Dixit“ patiks dar labiau! Žaidėjai rankose turi nuostabaus grožio korteles su piešiniais. Kiekvienas savo ėjimo yra pasakotojas, kuris stengiasi apibūdinti vieną pasirinktą kortelę taip, kad ją atspėtų tik dalis žaidžiančiųjų. Čia ir prasideda įdomumas – kaip apibūdinti kortelę, kad nepasakytum per daug ar per mažai? Žaidėjai nuolat balansuoja ant konkretumo ir abstraktumo ribos, stengiasi į korteles pažvelgti kitų žaidėjų akimis ir nugalėti. Sužaidę „Dixit“ būsit nustebę, kiek fantazijos ir kūrybiškumo turite savyje!

5. Cash‘n‘Guns 

Itin smagus mafijos žaidimas, kuriame įsikūnijame į Pedro, James ar Nikitą. Tikslas – būti turtingiausiu ir likti gyvu. Kiekvieno ėjimo metu turime pasidalinti grobį (paveikslus, deimantus ir dolerius) – kas gaus jo dalį sprendžiam šaudydamiesi iš putos pagamintais pistoletais. Jei tave pašovė – prie grobio rankų nepridėsi, jei pabijojai būti nušautas ir iškėlei baltą vėliavą – grobio taip pat negausi (su bailiais niekas neprasideda…). Ar sugebėsi išlikti gyvas ir turtingas?

6. Bebrų gauja

Azartiškas blefo ir atminties žaidimas bebrams! Įsimink korteles, stebėk kitų žaidėjų veiksmus, kišk jiems koją ir stenkis laimėti. Kaip tai padaryti? Surinkti kuo mažesnės vertės korteles savo eilėje. Sakysite, na ir kur čia azartas? Žaidimo eigoje nematote savo kortų! Ką turite galite tik numanyti, žvilgtelėti panaudoję specialią kortą ar apsikeitę korta su kitu žaidėju. Kas pasiruošęs įtarinėti ir su bebrais praleisti smagų pusvalandį?

7. Carcassonne

Pasiruošimo nereikalaujantis ir itin universalus žaidimas. Laukiate, kol susirinks draugai ir turit laisvą pusvalandį? Šis žaidimas puikiai užpildys laisvą laiką. „Carcassonne“ – tai žemėlapio kūrimo ir plėtimo žaidimas. Kiekvienas žaidėjas savo ėjimo metu traukia po vieną kaladėlę ir bando ją iškart padėti į bendrą žemėlapį taip, kad turėtų kuo daugiau naudos (t.y. pergalės taškų). Taškai gaunami už išplėstus miestus, nutiestus kelius ir pastatytus vienuolynus. Stenkitės kuo daugiau išplėsti savo valdas, tačiau būkite atsargūs – prie jūsų gali bet kada prisijungti ir kiti žaidėjai – tuomet taškus teks dalintis.

Nuolat kintantis žaidimas – dviejų vienodų partijų niekada nesužaisite!

8. Pats baisiausias žaidimas

Pats tikriausias vakarėlių žaidimas – jeigu nebijai paskambinti kaimynui ir pasakyti, kaip jį myli ar atsiimti maistą į namus tik su apatiniais… Žaidimas labiausiai patiks drąsiems, iššūkių nebijantiems vakarėlių liūtams – ypač tiems, kurių mėgstamiausias žaidimas iki šiol buvo „Mad Wish“. Ar išdrįsi? Ar perlipsi per savo drovumą? Daug juoko ir begalė nepamirštamų akimirkų – garantuota!

9.  7 Wonders

Begales apdovanojimų nuskynęs žaidimas – ne veltui. Žaidime turime statyti stebuklą savo mieste. Rinkdami resursus statome pastatus, stipriname miestą, kariuomenę, mokslą – juk silpname mieste negali iškilti stebuklas. Jeigu norite laimėti, reikės panaudoti visą savo sumanumą ir įrodyti, kad galite sukurti strategiją nuo pat pirmųjų ėjimų. Galvokite į priekį – neapmąstę vieno žaidimo aspekto, galite pasmerkti savo miestą pražūčiai…

Prie vieno stalo gali žaisti nuo 2 iki 7 žaidėjų – kuo daugiau, tuo įdomiau!

10.   Citadelės

Dar vienas vaidmenų žaidimas – šįkart persikeliame į viduramžius – tamsų ir intriguojantį laikotarpį. Mūsų tikslas yra kuo greičiau pastatyti 8 kuo didesnės vertės pastatus savo mieste. Statybos vyksta kiekvienam žaidėjui kiekvieno ėjimo metu išsirenkant vieną iš 7 veikėjų. Veikėjai suteikia įvairių galių – galime gauti daugiau pinigų, apvogti kitą žaidėją, nugriauti jo jau pastatytą pastatą ir pan. Svarbiausia – tinkamu metu išsirinkti tinkamą veikėją. Žinai, kad Tomas tikrai pasirinks vagį? Pasiimk šią kortelę pirmesnis ir griauk priešininko strategiją. Žaidime jokiu būdu negalima išsiduoti, ką pasirinkai, dar geriau – jei blefuosi ir apgausi priešininką. Vienu metu megzti intrigas ir apgaudinėti gali iki 7 žaidėjų.

Smagių žaidimų!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: