Augustas Poškus / Organizatorių archyvo nuotr.

Lietuvoje dar iki pavasario, atrodo, teks gerokai palaukti. Tačiau jau gegužės 18 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje ketina suskambėti tikrai pavasariškas siautulys. Čia ir vėl sugrįžta „Gitaros fiesta 2016“. Žymiausi šalies gitaristai, profesionalai ir mėgėjai vienoje scenoje šiemet išpažins meilę gitarai. Koncerto organizatoriai „Ars Libera International“ atskleidžia paslaptį, jog ne tik klausytojų, bet ir pačių atlikėjų taip lauktame festivalyje netrūks staigmenų.

Vienas iš jų – jauniausias festivalio dalyvis. Vos dvylikos Augustas Poškus bus pirmasis atlikėjas, pasirodęs scenoje, tad jam į rankas įduotas festivalio atidarymo vairas. Algimanto Pauliukevičiaus, o gal net ir paties likimo mokinys, visai neseniai atradęs gitarą, šiandien jau gali pasigirti pripažinimu tarptautiniuose festivaliuose ir projektuose, ne tik Lietuvoje, bet ir už tėvynės ribų. Pasirodo, meilę gitarai Augustas atrado ne kur kitus, o „Gitaros fiestoje“. Artėjant svarbiam pasirodymui, jaunasis talentas sutiko su mūsų skaitytojais pasidalinti keliomis įžvalgomis apie muziką ir meilę gitarai.

Gitaros fiesta“ tapo gitaros atradimu

Augustas savo rankomis gitarą virpina ketvirtus metus. Kaip įvyko pirmasis susitikimas su šiuo lemtingu instrumentu, jaunuolis, sako, atsimenantis iki šiol. „Viskas buvo prieš ketverius metus. Mano tėvai turėjo dalyvauti festivalyje „Gitarps fiestą“. Jie jau turėjo bilietus, tačiau aplinkybės susiklostė taip, kad atvykti į renginį, kuris tais metais taip pat vyko Šv. Kotrynos bažnyčioje, jie negalėjo. Tuomet vietoj jų atvažiavau aš. Labai gerai prisimenu, kai sėdėjau pirmoje eilėje ir mane tiesiog iš karto pavergė gitarų skambesys. Gal ir keista, tačiau man labiausiai patiko klasikos žanro kūriniai“, – su šypsena pasakoja jaunuolis.

Tas vakaras buvo lemtingas. Nuo tos akimirkos Augusto neapleido meilė gitarai. Jis ėmė intensyviai mokytis groti šiuo instrumentu ir neslepia, jog kiekviena šios pažinties diena atneša daug naujų atradimų. Šiandien Augustas sako supratęs, jog gitara – neribotų galimybių instrumentas ir mokant ja groti, ji gali skambėti net kaip visas orkestras.

„Kiekviena diena atskleidžia vis naujų ir įdomių potyrių, vis ieškau ir neretai pavyksta išgauti garsus, kurie patinka ne tik man, mano mokytojui Algimantui Pauliukevičiui, bet ir klausytojams. Man pasisekė, kad gitaros mokytojas buvo labai reiklus ir pamatęs, kad aš atėjau ne šiaip pabrazdenti gitara, o norėjau rimtai išmokti, davė vis naujų ir naujų kūrinių. Turbūt dėl to ir pavyko sėkmingai per keletą metų tapti jauniausiu Yamahos mokyklos absolventu“, – dalijasi įspūdžiais, dar neseniai karjerą pradėjęs, tačiau jau itin sėkmingu gitaristu laikomas Augustas Poškus.

Krepšiniui laiko nebelieka

Vis naujų atradimų ieškantis Augustas muzikinėje scenoje ne naujokas. Iki šiol jis muzikos mokykloje „Ąžuoliukas“ groja pianinu ir tai daryti jam taip pat sekasi itin gerai. Tačiau jaunuolis pripažįsta, jog pastaruoju metu pianiną yra kiek apleidęs. „Turiu labai gerą pedagogę Liudmilą Ikonikovą, bet dabar dažniau ją pavedu, nes nespėju… prisipažįstu – daugiau laiko skiriu gitarai“, – kaltai balsą nuleidžia Augustas. Tačiau kaip pats sako, muzikinė veikla padeda jam atgauti dvasines jėgas net ir po sunkiausios dienos. O dar tiek mėgiamų veiklų taip ir lieka už tvarkaraščio ribų. Jaunas vaikinas sako dar neradęs, kaip suderinti koncertus su laisvalaikiu krepšinio ar futbolo aikštelėje. Atsidūsta, prisiminęs, kad paroje tik 24 valandos.

Aktyvus, nuolat tobulėjantis ir perfekcionistiškai grojantis A.Poškus jau pažįsta Vokietijos, Italijos, Austrijos, Lenkijos, Estijos, Baltarusijos ir kitų šalių publikas. Visur jo klausomasi su nuostaba. Šiemet „Gitaros fiestos 2016“ organizatoriai „Ars Libera International“ pakvietė Augustą Poškų tapti pirmuoju gitaristu ir ne tik triukšmingai atidaryti fiestą, bet ir užduoti koncerto toną geriausiems scenos grandams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: