Organizatorių archyvo nuotr.

Viena didžiausių visuomenės problemų, su kuriomis susiduria XXI amžiaus žmogus – nesugebėjimas produktyviai išnaudoti laiką ir talentą, įsitikinęs „Google“ naujų verslų vystymo vadovas Omidas Scheybani, pasaulyje gerai žinomas keliautojas, fotografas ir aktyvus socialinio tinklo „Instagram“ naudotojas. Progreso konferencijoje LOGIN 2015 pranešimą skaitysiantis O. Scheybani įsitikinęs, kad svajones pakeitus planavimu, neįmanomų dalykų nebelieka.

„Dar augdamas nedideliame Vokietijos miestelyje, svajojau gyventi užsienyje, dirbti tarptautinėje kompanijoje ir prisidėti prie milžiniškos svarbos projektų. Tuomet net nebūčiau pagalvoję, kad dirbsiu „Google“, gyvensiu tarp Kalifornijos ir Pietų Amerikos bei keliausiu po įvairias pasaulio šalis, – pasakoja O. Scheybani. – Labai svarbu nuolat sau priminti, kad viskas, kas vyksta gyvenime, nėra savaime suprantamas dalykas – tai galimybės, kurias suteikia gyvenimas ir kurias privalu įvertinti bei jomis pasinaudoti.“

O. Scheybani mano, kad viena iš didžiausių šių laikų problemų yra ta, jog žmonės per daug laiko praleidžia įgyvendindami kažkieno kito idėjas, kurios neteikia džiaugsmo jiems patiems. Būtent todėl darbams, kurie iš tikrųjų leistų pasijusti laimingais ir visiškai atsidavusiais, nebelieka nei laiko, nei jėgų. Pasak O. Scheybani, svarbiausias dalykas, siekiant savo tikslų – ne svajoti, o planuoti. „Jeigu imu įsivaizduoti save kažką darantį, mano protas automatiškai pradeda planuoti žingsnius, kurie padėtų svajones paversti realybe“, – sako svečias iš Kalifornijos.

Noras ne tik svajoti, bet viską, kas įmanoma, patirti ir pažinti pačiam, lydi O. Scheybani nuo mažų dienų. Nors jo šeima kilusi iš Irano ir yra ne katalikai, vaikystėje su tėvais Omidas šventė Kalėdas tam, kad geriau pažintų krikščionių kultūrą, kurioje tuo metu gyveno. Užaugęs liberalių pažiūrų šeimoje, O. Scheybani visuomet juto norą keliauti, pažinti kitas šalis, jų gyvenimo būdą. Pirmą kartą Lietuvoje apsilankysiantis svečias jau nebesuskaičiuoja keliose šalyse ir kiek kartų teko pabuvoti. Faktas, kad dėl vietos vizoms stokos per ketverius metus keisti pasą teko jau kelis kartus, neleidžia suabejoti pomėgiu keliauti ir ieškoti naujų patirčių.

Daugiau apie sėkmingą gyvenimą, patirtį ir apie tai, kaip reikėtų keisti požiūrį į svajones, O. Scheybani pasakos LOGIN 2015 konferencijoje, kurioje skaitys pranešimą „Dalykai, kurių išmokau „Google“ slėnyje“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: