kaunas.lt archyvo nuotr.

Lietuvoje įsivyravus itin nepastoviems orams, tose dar sovietmečiu tiestose miesto gatvėse, kurios neturi tinkamų pagrindų, padidėjo įgriuvų, įdubimų ar net nedidelių smegduobių atsivėrimo tikimybė. Vairuotojai, tokiose situacijose patyrę žalą, raginami nedelsiant kreiptis į Kauno miesto savivaldybę dėl žalos atlyginimo.

„Dalis miesto gatvių yra tiestos dar sovietmečiu, todėl neįmanoma išvengti tokių incidentų. Noriu atsiprašyti visų savo turtą sugadinusių vairuotojų už patirtus nemalonumus ir paraginti juos kreiptis į savivaldybę dėl žalos atlyginimo“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis.

„Nepastovios oro sąlygos, kai neigiama oro temperatūra nuolat kaitaliojasi su neigiama, yra itin žalinga tai daliai miesto gatvių, kurios tiestos sovietmečiu, kuomet gatvių tiesimo standartai buvo, švelniai tariant, kitokie nei dabar. Kalbant apie vadinamąsias smegduobes, daugiau nei 90 proc. jų atsivėrimo atvejų būna dėl požeminių tinklų nesandarumo, kai prasisunkiantis vanduo išplauna gruntą“, – aiškino Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

A. Pakalniškis paragino visus kauniečius, gatvėse pastebėjusius įdubimus ar įgriuvas, nedelsiant apie tai pranešti miesto avarinės tarnybos dispečerinei nemokamu telefono numeriu 8 800 00111 arba el. paštu miesto.dispecerine@svara.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: