© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Jasonas Sudeikis – žaibiškai Holivudą užkariavęs komikas, lietuviškų šaknų turintis aktorius. Emigrantų palikuoniai Kanzase užaugino sūnų, kuris tapo įžymybe. 39 metų J. Sudeikis maudosi savo šlovės spinduliuos ir vaidina populiariausiuose Holivudo filmuose.

Jasonas Sudeikis gimė Fairfax, Virdžinijoje 1975 m. rugsėjo 18 d. Būdamas jaunas, su šeima persikėlė į Overland Parką, Kanzase, kurį jis apibūdina kaip savo gimtąjį miestą. Ten jis lankė katalikiškas mokyklas. Jasonas Sudeikis gimė kelionių agentės ir verslininko šeimoje. Jo seneliai iš tėvo pusės yra imigrantai iš Lietuvos ir Airijos, o iš mamos pusės – Vokietijos ir Airijos, taigi lietuvišką pavardę J. Sudeikis paveldėjo iš tėvo Danielio Josepho Sudeikio pusės. Aktorius apie savo kilmę žniasklaidai pasakoja retai, ir ne todėl, kad visiškai nesidomėtų savo šaknimis, tačiau, pasak komiko, netgi pats jo tėvas negali apie tai daugiau papasakoti. Pasak, Jasono Sudeikio tėvo, šis nepažinojo savo senelių, o tėvas mirė, kai jam buvo dveji, todėl net nenutuokia, kada Sudeikiai atsirado Amerikoje. Aktoriaus giminės praeitis pakankamai mįslinga. Jasono Sudeikio šeimos istorija yra lyg amerikietiška svajonė – tėvai emigrantai Kanzaso mieste užaugino sūnų, kuris tapo pasauline žvaigžde. Pasaulinę šlovę ir pripažinimą pelnęs aktorius, įrodė, jog svajonės pildosi.

Krepšinio entuziastas

Nuo pat jaunystės aktorius kas dieną praleisdavo žaisdamas krepšinį, visai kaip ir lietuviai, pamišę dėl šio sporto. Prieš tapdamas aktoriumi, Jasonas pasižymėjo itin taiklia ranka krepšinio aikštelėje ir visai negalvojo apie aktorystės kelią. Pasinėręs į sportą, komikas nedarydavo namų darbų ir netgi praleisdavo pamokas. Šiaip ne taip baigė vidurinę, tačiau į koledžą padėjo patekti tik krepšinis. Aktoriui buvo paskirta stipendija, nes krepšinio komanda „Fort Scott Community College” nenorėjo prarasti gero žaidėjo. Tačiau sulaukęs 20–ies jis buvo išmestas iš komandos dėl blogų pažymių. Netgi dabar, būdamas pasaulinio lygio žvaigžde, aktorius yra didelis sporto fanas.

Nuo juokelių klubuose iki Holivudo aukštumų

Jau nuo pat mokyklos laikų daugelis pastebėjo išskirtinį Jasono Sudeikio sugebėjimą prajuokinti net ir rimčiausius žmones. Besimokydamas koledže, Jasonas pradėjo lankyti Kanzase esantį improvizacinės komedijos teatrą “ComedySportz”, nuo to momento aktorius atrado savo gyvenimo kelią. “ComedySportz” teatre J. Sudeikis su draugais įkūrė savo trupę ir nuo to laiko linksmindavo žmones humoro klubuose. Vėliau J. Sudeikis persikraustė į Čikagą ir tapo garsiausio Amerikos improvizacinio komedijos teatro trupės „The Second City“ nariu. 2003 metais aktorius išdrįso nusiųsti savo pasirodymų įrašus itin populiaraus „Saturday Night Live“ šou prodiuseriams, kurie iškart pasiūlė komikui būti laidos scenaristu. Karjera aktoriui klostėsi puikiai, nes po dviejų scenaristo darbo metų, prodiuseriai jam pasiūlė tapti laidos vedėju.

Dirbdamas „SNL“ laidos vedėju  aktorius taip išgarsėjo, jog pradėjo filmuotis Holivudo filmuose. Aktorius kino mėgėjams pažįstamas iš filmų “Pasodinsiu savo eks” (angl. The Bounty Hunter“), „Pametę galvas Las Vegase“ (angl. „What Happens in Vegas“), „Meilė per atstumą“ (angl. „Going the Distance“), „Savaitė be žmonų“ (angl. „Hall Pass“), „Kaip atsikratyti boso?“ (angl. „Horrible Bosses“), „Kaip atsikratyti boso 2” (angl. „Horrible Bosses 2”), „Labas, mes Mileriai“ (angl. „We are the Millers“). Nauja komedija „Sleeping with Other People“, kurioje galėsime išvysti aktorių J. Sudeikį, kino teatruose pasirodys jau rugsėjo mėnesį.

Olivia Wilde © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Sukūrė šeimą

2011 metais J. Sudeikis pradėjo susitikinėti su garsia amerikiečių aktore, televizijos serialo „Daktaras Hausas“ žvaigžde Olivia Wilde. Po dviejų metų draugystės pora paskelbė, kad susižadėjo.  O.Wilde viešai yra pareiškusi, kad “palaimingai, viltingai, beprotiškai įsimylėjo”. Ji taip pat teigė, kad jų meilei nieko netrūksta. “Mylimės kaip Kenijos maratonininkai”, – sakė ji. J. Sudeikis teigė, jog nori trijų vaikų, nes tiek jis, tiek O. Wilde turi po du brolis ar seseris. Aktoriaus norai pradėjo pildytis, nesulaukę vestuvių, 2014 metų balandžio 20 dieną Olivia Wilde ir Jasonas Sudeikis sulaukė pirmosios atžalos. Po gimdymo aktorė savo twiteryje paskelbė šmaikščią žinutę: „Ponios ir ponai, Otis Alexander Sudeikis PALIKO pastatą“. Kaip matome, aktorė Olivia Wilde nei kiek neatsilieka savo humoru nuo pačio komiko J. Sudeikio.

© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

10 įdomių faktų apie Jasoną Sudeikį:

  1. Iš tikrųjų Jasono Sudeikio pirmasis vardas yra Danielius, tačiau aktorius teikia pirmenybę savo antrajam vardui.
  2. J. Sudeikio motina Kathryn buvo kelionių agentė, tad aktorius apsilankė Europoje būdamas vos šeštoje klasėje.
  3. Aktoriui buvo paskirta krepšinio stipendija „Fort Scott Community“ koledže, tačiau jis buvo išmestas iš komandos dėl savo blogų pažymių.
  4. J. Sudeikis didžiuojasi savo gimtuoju miestu Kanzasu! Žvaigždę galima dažnai išvysti dėvintį profesionalios Amerikos beisbolo komandos „Kansas City Royals“ kepurę ar marškinėlius, taip pat J. Sudeikis dažnai užsimena apie Kanzasą „SNL“ laidos komiškose scenose.
  5. Aktorius prisipažino, kad jaunystėje kelis kartus vogė iš parduotuvių. Šį užsiėmimą jis metė po to, kai buvo pagautas būdamas 16 metų.
  6. 2004 metais komikas vedė aktorę Kay Cannon, tačiau 2010 metais išsiskyrė. Jasonas taip pat susitikinėjo su TV serialo „Reklamos vilkai“ (angl. „Mad Men“) aktore, tačiau po metų draugystė nutrūko.
  7. Prieš vedant 2011 metų MTV Kino apdovanojimus, Jasonas Sudeikis klausė patarimų ankstesnių MTV Kino apdovanojimų vedėjų Andy Samberg ir Sarah Silverman.
  8. J. Sudeikiui labai dažnai tenka dirbti kartu su Jennifer Aniston. Jie abu vaidino net keturiuose filmuose.
  9. J. Sudeikis norėtų išmėginti savo jėgas ne tik komedijose, bet ir dramose.
  10. J. Sudeikis, kaip svečias – žvaigždė, pasirodė TV komedijos seriale „Filadelfijoje visada saulėta“ (anlg. „It’s Always Sunny In Philadelphia“), atlikdamas pamiršto ketvirto „Paddy“ gaujos nario vaidmenį.
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: