© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno policininkai ir prokurorai, tirdami nusikaltimus, susijusius su neteisėta narkotinių bei psichotropinių medžiagų apyvarta, taip pat šaunamųjų ginklų pagrobimu, laikymu bei panaudojimu, aptiko du ginklų arsenalus.

Tiriant balandžio 9 dieną Kaune, Partizanų gatvėje, prie prekybos centro padarytą nusikaltimą, kurio metu, panaudojant šaunamąjį ginklą, į kojas buvo sužalotas 1968 metais gimęs vyras ir sprunkant automobiliu kliudytas kitas asmuo, buvo nustatytas įtariamasis.

Pas 1978 metais gimusį įtariamąjį, Kauno miesto gyventoją, garaže, kratos metu buvo rasti ir paimti 6 šaunamieji ginklai, sprogstamasis užtaisas bei įvairių automobilių, kaip įtariama, vogtų detalių, penktadienį pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Kauniečiui pareikštas įtarimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis. Vyrui teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 1 mėnesiui.

Panašus, į anksčiau minėtą, ginklų arsenalas surastas ir viename iš butų Petrašiūnų gatvėje, kuriame gyvenantys 1978 ir 1981 metais gimę sutuoktiniai, kaip įtariama, vertėsi narkotinių ir psichotropinių medžiagų prekyba.

Kratos metu šiame bute rasti ir paimti du revolveriai ir pistoletas, taip pat pneumatinis šautuvas, 14 šaudmenų ir elektroninės svarstyklės, kurios paprastai naudojamos narkotinėms medžiagoms sverti. Taip pat aptikta ir beveik pusė šimto polietileninių pakuočių su, kaip įtariama, psichotropine medžiaga. Tos pačios operacijos metu, prie šio buto vienas po kito sulaikyti du 1971 ir 1996 metais gimę vyrai, kurie, kaip įtariama, iš sutuoktinių įgijo psichotropinių medžiagų savo reikmėms.

Sulaikytiems sutuoktiniams pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Vyras ir žmona suimti vienam mėnesiui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: